REGNE UNIT

Un dels successors de Theresa May admet haver consumit cocaïna

Michael Gove considera que "els errors del passat" no han de suposar un impediment per a les seves aspiracions

zentauroepp22389841 britain s education secretary michael gove speaks during a b190608134656

zentauroepp22389841 britain s education secretary michael gove speaks during a b190608134656 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Un dels aspirants a succeirTheresa May com a líder del Partit Conservador i cap del Govern britànic ha admès haver consumit cocaïna. Es tracta del ministre de medi ambient, Michael Gove, que ha realitzat aquesta confessió en una entrevista publicada aquest dissabte peldiari ‘Daily Mail’, en la qual també ha mostrat el seu penediment.

"Vaig consumir droga en diverses ocasions en esdeveniments socials fa més de 20 anys", ha explicat el ministre 'probrexit', de 51 anys. "En aquella època jo era un jove periodista", ha afegit, mentre ha considerat que va ser un "error". "Però jo no crec que els errors del passat hagin de desqualificar-nos", ha remarcat.

El ministre ha considerat que són els seus companys del Partit Conservador que han "de decidir" ara si ell ha de ser el pròxim líder.

Més confessions

Gove no és l’únic dels candidats a succeir May que ha reconegut haver consumit drogues.

El ministre de Desenvolupament internacional, Rory Stewart, va declarar haver pres opi en un casament a l’Iran fa 15 anys en una entrevista amb SkyNews difosa la setmana passada. I també va lamentar l’"estúpid error".

Notícies relacionades

El titular d’Afers Exteriors, Jeremy Hunt, i l’exministre del 'brexit' Dominic Raab han confessat haver fumat cànnabis, i l’exministre Boris Johnson ha reconegut també que el 2008 va consumir cocaïna.

La carrera per reemplaçar Theresa May, que va dimitir aquest divendres, arrenca oficialment dilluns, amb la presentació de les candidatures. El nou líder dels ‘tories’ haurà d’agafar les regnes de Downing Street d’aquí al final de juliol i May es mantindrà fins aquell moment.