VIATGE DEL PRESIDENT A EUROPA

Trump diu que els EUA estan "nets" d'emissions i culpa altres països de la crisi climàtica

El president es declara "impressionat" per l'afany del príncep Carles de preservar el medi ambient

afp 1h72en

afp 1h72en / TOBY MELVILLE (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president dels Estats Units, Donald Trump, va insistir en una trobada amb el príncep Carles que el seu país està "net" d’emissions i en va culpar d’altres de l’actual crisi mediambiental, segons afirma aquest dimecres al canal britànic ITV. En una entrevista en el programa 'Good morning Britain', Trump va parlar de la seva reunió de 90 minuts amb Carles d’Anglaterra, que, segons el president nord-americà, "va ser el que més va parlar".

"[El príncep Carles] Está molt posat en temes de canvi climàtic i em sembla que és genial", diu Trump durant l’entrevista en la qual confessa que se sent "impressionat" per l’afany de l’hereu de la corona britànica de vetllar pel medi ambient pel bé de "les futures generacions". "Vol que hi hagi un món que sigui bo per a les futures generacions, i jo també", afegeix sobre la seva xerrada amb el primogènit d’Elisabet II.

També explica que quan Carles d’Anglaterra el va animar que els Estats Units facin més per aquesta causa, ell va contestar que el seu país "figura ara entre els més nets" d’emissions de diòxid de carboni. "I serà més net encara perquè volem la millor aigua, l’aigua més neta", va afegir. I va culpar països com la Xina, l’Índia i Rússia: "No tenen gaire bon aire, ni bona aigua i tenen contaminació. Si vas a algunes ciutats no pots ni respirar. No assumeixen les seves responsabilitats", va acusar.

Notícies relacionades

No se li va preguntar sobre la decisió que va adoptar el seu Govern de retirar-se de l’Acord de París sobre canvi climàtic, emmarcat dins de la Convenció Marc de l’ONU, que estableix mesures per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. 

Trump finalitza aquest dimecres la seva visita d’Estat al Regne Unit. Una visita que ha estat marcada per les protestes de milers de ciutadans a Londres i pels seus estirabots en els actes oficials amb la família reial britànica i amb Theresa May.