guerra comercial

Trump anuncia sancions comercials contra l'Índia

Comunica que eliminarà el país del Sistema Generalitzat de Preferències a començaments de març

zentauroepp48407913 a worker adjusts the thread on an embroidery machine at a wo190601093319

zentauroepp48407913 a worker adjusts the thread on an embroidery machine at a wo190601093319 / FRANCIS MASCARENHAS

1
Es llegeix en minuts

El president nord-americà Donald Trump ha dit aquest divendres que els Estats Units acabaran el seu tractament comercial preferencial per a l’Índia el 5 de juny. Trump havia anunciat la seva intenció d’eliminar l’Índia del programa del Sistema Generalitzat de Preferències (SGP) a començaments de març. “He determinat que l’Índia no ha assegurat als Estats Units que proporcionarà accés equitatiu i raonable als seus mercats”, va dir Trump en un comunicat divendres.

L’Índia és el beneficiari més gran de l’SGP, que permet importacions preferencials lliures d’impostos de fins a 6.600 milions de dòlars (uns 7.200 milions d’euros) des de la nació del sud d’Àsia. Els funcionaris indis han plantejat la possibilitat de més aranzels d’importació a més de 20 productes nord-americans si Trump treu l’Índia del programa. Vint-i-quatre membres del Congrés dels Estats Units van enviar a l’administració una carta el 3 de maig que l’instava que no cancel·lés l’accés de l’Índia a l’SGP.

Aranzels a Mèxic

Aquest anunci es produeix un dies després que el president dels Estats Units anunciés aranzels del 5% per a tots els productes procedents de Mèxic a partir del 10 de juny vinent, com a represàlia per la crisi migratòria a la frontera, i amenacés d’elevar-los fins al 25% si el flux no s’atura.

Notícies relacionades

“El 10 de juny, els Estats Units imposaran un aranzel del 5% a tots els productes que venen al nostre país des de Mèxic, fins al moment en què els migrants il·legals que venen de Mèxic al nostre país, PARIN”, va afirmar el mandatari en el seu compte de Twitter.