VIOLÈNCIA ARMADA

13 morts en un tiroteig en un edifici municipal de Virginia Beach

L'atacant va entrar en una de les oficines municipals de la localitat i va començar a disparar indiscriminadament

CPX01. Virginia Beach (United States), 02/06/2019.- A law enforcement official takes off their hazmat suit after leaving the scene of a mass shooting at the Virginia Beach Municipal Center in Virginia Beach, Virginia, USA, early 01 June 2019. According to police reports, at least 12 people were killed and four others were injured when a gunman opened fire on co-workers at a municipal building before being shot and killed by responding police officers. (Incendio, Abierto, Estados Unidos) EFE/EPA/CAITLIN PENNA / CAITLIN PENNA (EFE)

CPX01. Virginia Beach (United States), 02/06/2019.- A law enforcement official takes off their hazmat suit after leaving the scene of a mass shooting at the Virginia Beach Municipal Center in Virginia Beach, Virginia, USA, early 01 June 2019. According to police reports, at least 12 people were killed and four others were injured when a gunman opened fire on co-workers at a municipal building before being shot and killed by responding police officers. (Incendio, Abierto, Estados Unidos) EFE/EPA/CAITLIN PENNA
active shooter-virginia beach 55722-2e475

/

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia

Nova matança a punta de pistola als Estats Units, aquesta vegada a la localitat de platja de Virginia Beach, situada a 340 quilòmetres de la capital del país i molt a prop de la base militar de Norfolk, la base naval més gran del món. Almenys 13 persones han mort i quatre més han resultat ferides després que un empleat municipal obrís foc indiscriminadament en un dels edificis públics de la ciutat. L’incident es va produir prop de les 16.00, hora local, quan la zona que acull l’ajuntament, el jutjat i altres edificis municipals encara era un bullici d’activitat. Els primers indicis apunten que l’assaltant era un empleat veterà descontent, tot i que encara queden molts detalls per aclarir. 

Notícies relacionades

“Aquest és el dia més devastador en la història de Virginia Beach”, va dir Bobby Dyer, l’alcalde d’aquesta localitat del sud de Virginia, que té més de 400.000 habitants. “La gent involucrada eren els nostres amics, companys de feina, veïns i col·legues”. D’acord amb les primeres informacions de la policia, l’assassí va pentinar diversos pisos de l’edifici “disparant indiscriminadament” als que li van sortir al seu pas. Més tard va ser abatut en un intercanvi de trets amb la policia, en el qual també va resultar ferit un agent. Aquesta és la pitjor matança que viu el país des de novembre, quan 12 persones van ser assassinades en un restaurant de la petita ciutat californiana de Thousand Oaks.

Aquesta última tragèdia arriba en un moment molt delicat per a l’Associació Nacional del Rifle (NRA), immersa en una severa crisi financera i un cúmul d’acusacions d’apropiació indeguda de fons contra els líders de l’organització. Les turbulències en el totpoderós ‘lobby’ de les armes no s’han traduït, no obstant, en cap moviment legislatiu per frenar les recurrents carnisseries que pateix el país en mans de pistolers armats. L’Administració Trump ha fet de la seva aliança amb l’NRA una de les seves grans cartes per mobilitzar electoralment la dreta.