PROJECTE DE LLEI VERDA

Els estudiants filipins hauran de plantar 10 arbres per graduar-se

La mesura pretén disminuir la taxa de desforestació del país i aconseguir aproximadament 175 milions d'exemplars nous a l'any, 525.000 milions per cada generació que surti de les seves escoles

arboles

arboles

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Cambra de Representants de les Filipines ha aprovat un nou projecte de llei que exigirà a tots aquells estudiants que vulguin graduar-se la plantació de 10 arbres per disminuir així la taxa de desforestació del país i aconseguir aproximadament 175 milions d’arbres nous a l’any.

Un dels redactors del projecte llei és el representant filipí del Partit Magdalo, Gary Alejano, i segons calcula, amb més de 12 milions d’estudiants que es graduen procedents de l’escola primària, gairebé cinc milions de l’escola secundària i més de 500.000 universitaris, s’aconseguiran més de 525.000 milions d’arbres plantats per cada generació que surti de les seves escoles.

Segons recull el projecte de llei, que rep el nom de Llei de Graduació per al Medi Ambient, els arbres es plantaran en terrenys forestals i àrees protegides, així com àrees urbanes, llocs abandonats, i altres terrenys adequats. Es col·locaran només si són apropiats per a la ubicació, el clima i el topografia.

"Protecció ambiental"

Notícies relacionades

A través d’un comunicat de premsa, la Cambra de Representants indica que "la política de l’Estat és perseguir programes i projectes que promoguin la protecció ambiental, la biodiversitat, la mitigació del canvi climàtic, la reducció de la pobresa i la seguretat alimentària. Per això el sistema educatiu ha de ser un lloc per propagar l’ús ètic i sostenible dels recursos naturals".

Filipines s’ha convertit en una de les zones més afectades per la desforestació al món. Segons informa 'The Independent', la coberta forestal total del país ha passat de comptar amb un 70% a un 20% en els últims anys. La tala il·legal continua sent un problema per al país i la falta d’arbres en algunes àrees augmenta les probabilitats que es produeixin inundacions i lliscaments de terra, cosa que ha portat el mateix Govern a prendre mesures.

Temes:

Filipines