A Kawasaki

Un home mata tres persones i en fereix 15 en un parc al Japó

L'agressor, que ha sigut detingut per la policia, ha atacat amb una arma blanca nens i adults

6a69552d-fc76-44ef-b9fb-ee9df4448738-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas

Tragèdia infantil al Japó. Un home armat amb ganivets s’ha llançat aquest dimarts contra un grup de nenes que esperaven l’autocar escolar mentre amenaçava de matar-les a totes. L’atac ha causat la mort d’una nena i un pare. L’home, de qui es desconeix el nom i la seva motivació, també ha mort, presumptament per les ferides que s’ha autoinfligit.

El succés ha passat a les 7.40 del matí (hora local) a la ciutat de Kawasaki, al sud de Tòquio, quan les nenes estaven a punt de pujar a l’autocar. Un testimoni esmentat per l’agència Kyodo ha afirmat que l’home, d’uns 50 anys i vestit de negre, portava un ganivet a cada mà i els va utilitzar indiscriminadament contra elles mentre cridava: "Us mataré a totes". La policia ha trobat els ganivets i dos més dins d’una motxilla que pertanyeria a l’atacant. Les víctimes mortals són Hanako Kuribayashi, d’11 anys, i Satoshi Oyama, de 39 anys, un funcionari del Ministeri d’Exteriors que acompanyava la seva filla. Tots dos van morir a l’hospital.

Setze escolars d’entre 6 i 12 anys i una dona també han resultat ferides. Les nenes estudien al centre catòlic privat de Càritas, segons la premsa local.

"No era un so normal"

"Vaig sentir com les nenes, que estaven espantades, cridaven i després vaig veure un home amb ganivets que deia que les anava a matar", ha afirmat Toshichika Ishii, un veí de 57 anys que era en un parc proper. Un altre home hi va acudir al sentir els crits. "És difícil descriure què semblaven, com sonaven. No eren nenes divertint-se, no era un so normal en absolut", va explicar.

El conductor de l’autobús, Kazuhiro Yoshida, ha afegit que es va trobar "piscines de sang" a l’arribar. "Un home vestit de negre era a terra i no es movia", ha continuat. Una altra veïna va veure treballadors practicant massatges cardíacs a les nenes i un home ajupit i immòbil del qual brollava sang formant un enorme bassal. El sospitós ha sigut trobat inconscient en l’escena i ha mort poc després per les ferides autoinfligides. Només se sap que és originari de Kawasaki.

Condolences d’Abe i Trump

Notícies relacionades

"És un cas horrorós, sento una ira enorme", ha afirmat a la televisió pública Shinzo Abe, el primer ministre. Abe ja ha donat instruccions al Ministeri d’Educació i al director de la Comissió de Seguretat Pública Nacional perquè estudiïn com millorar la seguretat dels estudiants durant els seus trasllats als centres. També Donald Trump, president nord-americà, ha ofert les seves condolences a les víctimes. Trump es troba aquests dies en visita oficial per enfortir els seus vincles amb Tòquio i intentar que s’afegeixi amb més entusiasme al boicot a la tecnològica xinesa Huawei.

El Japó té les taxes de criminalitat més baixes de tot el món desenvolupat, però cíclicament se sobresalta per matances d’alienats. El ferri control sobre les armes de foc explica l’ús dels ganivets sobre la multitud. Un antic empleat d’un centre psiquiàtric va apunyalar fins a la mort 19 malalts i en va ferir 26 més el 2016 a la prefectura de Kanagawa. Vuit anys abans, un home va estavellar el seu vehicle contra els vianants i després va sortir per apunyalar-los. I el 2001, un apunyalament massiu en una escola primària d’Osaka va deixar vuit nens morts.

Temes:

Japó