OPERACIÓ POLICIAL

Quatre detinguts per l'atemptat amb paquet bomba a Lió

L'explosió de l'artefacte en una via comercial va ferir 13 persones de diversa consideració

zentauroepp48354865 french police officers and forencics are at work to search f190527135804

zentauroepp48354865 french police officers and forencics are at work to search f190527135804 / ROMAIN LAFABREGUE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia francesa ha detingut aquest dilluns tres persones relacionades amb l’atemptat de divendres passat amb una motxilla bomba al centre de Lió que va provocar 13 ferits, segons han informat les autoritats franceses. Un d’ells és un noi de 24 anys estudiant d’informàtica i de nacionalitat algeriana, de qui se sospita que és el responsable d’haver col·locat l’artefacte en ple carrer.

La fiscalia antiterrorista de París, encarregada de les indagacions, ha informat que a més del principal sospitós, que no té antecedents policials, entre els detinguts també hi ha la mare i el pare del noi un menor que estudia en un institut de Lió, també de nacionalitat algeriana i identificat com a "membre del seu entorn familiar".

Així mateix, la policia està portant a terme una operació de recerca en un suburbi del sud de la ciutat. Més d’una dotzena de vehicles de la policia, inclosa una furgoneta de la policia científica, han bloquejat l’accés al complex residencial de Les Ifs, que està format per 11 edificis.

El ministre francès de l’Interior, Christophe Castaner, ha lloat a Twitter l’acció conjunta de la Sotsdirecció Antiterrorista de la policia francesa (SDAT), la Policia Judicial de Lió i la Direcció General de la Seguretat Interior (DGSI, els serveis secrets), coordinats per la secció antiterrorista de la Fiscalia de París.

Detingut al baixar del bus

L’alcalde de Lió, Gérard Collomb, ha explicat que el presumpte autor de l’atemptat ha sigut detingut en ple carrer a les 9.55 hores, quan baixava d’un autobús. El noi s’ha entregat aixecant els braços al veure que s’acostaven els policies.

Notícies relacionades

Els investigadors han arribat fins al suposat responsable d’haver col·locat l’artefacte explosiu ajudats per les nombroses càmeres de videovigilància col·locades al centre de Lió i per una resta d’ADN trobada a la bossa on hi havia la bomba artesanal col·locada davant d’una fleca.

El fiscal de París, Rémy Heitz, responsable de casos de terrorisme, va assenyalar dissabte passat que l’explosiu contenia cargols de dos centímetres, claus i perdigons i va ser detonat gràcies a un mecanisme a distància.