MOTXILLA BOMBA

La policia difondrà més fotos de l'autor de l'explosió de Lió

La motxilla bomba va causar 13 ferits, tot i que de moment cap grup terrorista ha reivindicat l'acte

dc45e999-15d0-41d1-baf4-7003bdfcef77-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
EFE / París

La policia francesa manté la recerca de l’individu que va col·locar divendres una motxilla bomba al centre de Lió, a l’est del país, que va provocar 13 ferits, i en les pròximes hores difondrà noves fotos recollides per les càmeres de videovigilància per mirar d’identificar-lo. Així ho va assegurar aquest dissabte el fiscal de París, Rémy Heitz, responsable de casos de terrorisme, que va assenyalar que de moment no s’ha rebut cap reivindicació del cas. Heitz va assegurar que cap grup terrorista ha reivindicat l’atemptat.

Sense aclarir de moment si es tracta d’un acte terrorista, va assegurar que la investigació oberta no descarta la temptativa d’assassinat en relació amb objectius terroristes o associació de malfactors amb finalitats terroristes. La identificació de l’individu no és senzilla perquè portava una gorra fosca i ulleres de sol, va assenyalar el fiscal.

Els fets van tenir lloc a la cantonada del carrer Victor Hugo i el carrer Sala, molt a prop de la plaça Bellecour, considerada el cor de Lió. El fiscal no va precisar res sobre la identitat de l’individu, però va descriure la seva vestimenta. Va assegurar que hi ha 90 investigadors rere la seva pista, als quals cal afegir 30 tècnics i 20 agents de recolzament.

La policia en va difondre una primera imatge ahir a la nit, a través de les xarxes socials, que ha permès rebre desenes de testimonis que s’estan estudiant. El fiscal va assegurar que les càmeres han permès als investigadors traçar el recorregut del sospitós, que va arribar amb bicicleta a la zona cèntrica per als vianants de Lió poc abans de les 17.30 hores (15.30 GMT). Després de baixar de la bici i caminar uns metres, la va deixar al costat d’un pilar de formigó que hi havia davant una fleca, abans de fer el mateix camí de tornada i que es perdi la seva pista.

Notícies relacionades

Heitz va afirmar que l’explosiu es va detonar a distància gràcies a un mecanisme i que l’artefacte contenia cargols de dos centímetres, claus i perdigons. L’explosió va afectar 13 persones, entre les quals un nen de 10 anys que pateix ferides lleus; 11 van haver de ser hospitalitzats i alguns seran sotmesos a operacions quirúrgiques durant les pròximes hores. Tots els ferits ho van ser per l’impacte dels metalls en els seus membres inferiors i cap dels afectats va patir danys greus.

El president francès, Emmanuel Macron, va parlar ahir a la nit d’“atac”, sense entrar a determinar-ne les circumstàncies. La ministra de Justícia, Nicole Belloubet, va confirmar que “és aviat” per parlar d’acte terrorista.  El ministre francès de l’Interior, Christophe Castaner, va ordenar les autoritats del país el reforç de la seguretat als llocs públics i esdeveniments esportius, culturals i religiosos. 

Temes:

Terrorisme