Jornada històrica

Taiwan celebra els primers matrimonis homosexuals de l'Àsia

El Parlament va aprovar fa una setmana per àmplia majoria el matrimoni entre persones del mateix sexe

259baa11-c518-432a-b75d-ffddd571aac6-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de parelles homosexuals de Taiwan han acudit al registre després de l’entrada en vigor aquest divendres de la llei que autoritza el matrimoni entre persones del mateix sexe persones del mateix sexe, una fita sense precedents a l’Àsia que ha sigut celebrada per la comunitat LGTBI de tot el món.

A mitja jornada, ja s’havien formalitzat 363 parelles –116 d’homes i 247 de dones–, segons les dades del Ministeri de l’Interior recollides per l’agència oficial taiwanesa CNA. El Govern preveu que les dades augmentin al final de la jornada, ja que algunes oficines d’inscripcions estaran obertes fins a les 20.00 hores.

Notícies relacionades

A la capital, Taipei, la primera parella a registrar-se va ser la formada per Victoria Hsu i Chih Chieh Chienfundadores d’una organització que reclama la igualtat de drets. "Mai vaig pensar que em podria casar quan em vaig adonar que era lesbiana als 15 anys", ha reconegut Hsu, segons l’agència de notícies DPA.

El Parlament taiwanès va aprovar el 17 de maig la llei que autoritza el matrimoni homosexual, en aplicació d’una sentència del 2017 del Tribunal Constitucional que donava a les autoritats dos anys de termini. Malgrat el debat suscitat en aquests últims mesos, el viceministre de l’Interior Chen Tsung Yen ha destacat a la CNA que "l’ambient a les oficines locals de registre està sent de felicitat".

Temes:

LGTBI Matrimoni