ELECCIONS EUROPEES

Juncker apel·la a la unitat de socialistes i democristians per frenar l'extrema dreta

El president de la Comissió Europea també crida els votants a donar la "resposta adequada al perill" a les urnes

zentauroepp48144095 european commission president jean claude juncker speaks dur190521145822

zentauroepp48144095 european commission president jean claude juncker speaks dur190521145822 / Virginia Mayo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha apel·lat aquest dimarts a Viena a la unitat entre socialdemòcrates i democristians per fer front a les formacions d’extrema dreta en les eleccions europees que se celebren aquesta setmana.

"Val la pena deixar clar, per als pròxims decennis i també per a les eleccions europees, que sindicalistes, socialdemòcrates, democristians i molts d’altres estarem units com un sol home per fer front al perill de l’extrema dreta", ha manifestat Juncker en l’obertura del congrés de la Confederació Europea de Sindicats (CES). “És el nostre deure", ha afegit, interromput pels aplaudiments dels delegats que han participat en la trobada sindical que es prolonga fins divendres.

Després d’aquesta apel·lació als partits, el president de la Comissió també s’ha adreçat alsvotants  per recordar-los que és a les urnes on s’ha de donar "la resposta adequada al perill" de l’extrema dreta. "Cada votant s’ha de preguntar: '¡Si cada europeu votés com jo, ¿com seria l’Europa de demà?'", ha afegit.

Més flexibilitat

Notícies relacionades

Durant el seu discurs, Juncker també ha aprofitat per vendre la seva gestió i ha destacat que durant el seu mandat la UE s’ha allunyat de les polítiquesd’austeritat  i s’ha felicitat que s’hagi pogut donar més flexibilitat als estats. En el cas de Grècia, el país europeu que més ha patit aquestes polítiques d’austeritat, Juncker ha considerat "un error històric" la "falta de respecte als treballadors grec" que va suposar una política de retallades contínues.

I com a exemple del canvi sota el seu mandat, ha recordat que la flexibilitat en política econòmica introduïda per la Comissió ha ajudat països com Portugal i Itàlia, que han emprès mesures expansives que serien impossibles si s’hagués aplicat el pacte d’estabilitat de forma estricta.