uns 40 milions de dòlars

Un milionari pagarà crèdits universitaris de gairebé 400 alumnes als EUA

Robert F. Smith, fundador de la firma d'inversions Vista Equity Partners, ho va anunciar durant el seu discurs en la cerimònia de graduació del Morehouse College, a Atlanta

zentauroepp48240247 billionaire technology investor and philanthropist robert f 190520095104

zentauroepp48240247 billionaire technology investor and philanthropist robert f 190520095104 / Steve Schaefer

1
Es llegeix en minuts
Efe / Washington

El milionari nord-americà Robert F. Smith va sorprendre un grupd’estudiants universitaris a l’anunciar, en ple acte de graduació en una escola universitàriad’Atlanta, que assumirà el deute pels seus estudis, estimat en uns 40 milions de dòlars (gairebé 36 milions d’euros), segons han informat mitjans dels EUA.

Smith, fundador de la firma d’inversions Vista Equity Partners, va donar a conèixer la seva decisió durant el seu discurs en la cerimònia de graduació del Morehouse College, a Atlanta (Geòrgia), a la qual va ser convidat per rebre un doctorat honoris causa. "En nom de les vuit generacions de la meva família que han sigut en aquest país, posarem una mica de combustible al seu autobús", va dir durant la seva intervenció el milionari, segons destaquen les versions de premsa.

El filantrop va advocar perquè "totes les classes tinguin la mateixa oportunitat en el futur". El gest de Smith va ser respost pels graduats, en total 396, amb un llarga ovació.

Estudiants celebrant l’anunci de Robert F. Smith / Ap

Consultat per la premsa, el rector del Morehouse, David A. Thomas, va indicar que el deute ascendeix a uns 40 milions de dòlars i va considerar el gest com un "regal d’alliberament". Smith, de 56 anys i que havia promès donar 1,5 milions de dòlars a la universitat, va fundar l’any 2000 la seva firma, especialitzada a invertir en negocis relacionats amb la tecnologia, després de treballar per a Goodyear, Kraft i Goldman Sachs.

Notícies relacionades

El novembre de l’any passat es va conèixer que el magnat nord-americà Michael Bloomberg va donar 1.800 milions a la universitat Johns Hopkins, en la que ha sigut considerada la donació més gran de la història dels EUA realitzada a una institució educativa, segons el rector d’aquesta casa d’estudis, Ronald Daniels.

La reacció dels estudiants a l’anunci de Robert F. Smith / Ap

La generosa quantia permetrà que la universitat de l’estat de Baltimore elimini els préstecs estudiantils a partir del pròxim curs, i oferirà al seu lloc beques. Bloomberg va ser alcalde de la ciutat de Nova York entre el 2002 i el 2013 i ara s’ha reconvertit en demòcrata. 

Temes:

Universitat