PRÒXIM ORIENT

Moren 12 presumptes gihadistes en operacions policials després de l'atemptat d'Egipte

Diversos turistes van resultar ferits lleus després de l'explosió d'un artefacte al pas d'un autobús turístic

zentauroepp48232266 a damaged bus is seen at the site of a blast near a new muse190519155907

zentauroepp48232266 a damaged bus is seen at the site of a blast near a new muse190519155907 / AHMED FAHMY

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dotze presumptes gihadistes han mort en operacions policials a propdel Caire després de l’atemptat d’un autobús turístic que va ferir 17 persones a prop de les piràmides de Giza, ha explicat el Ministeri de l’Interior en un comunicat. Les forces de seguretat "van aplanar un apartament als suburbis utilitzat per a la fabricació de dispositius explosius", ha explicat l’Executiu egipci. Els policies van respondre als trets dels presumptes terroristes i van deixar set morts, segons la mateixa font. 

Des que l’Exèrcit va fer el cop d’Estat que va fer fora del poder el 2013 al llavors cap de l’Estat, Mohamed Morsi, el primer president elegit democràticament en la història d’Egipte, les autoritats egípcies han estat combatent ferotgement qualsevol oposició islamista, ja sigui els gihadistes o dels Germans Musulmans, organització, aquesta última, que el règim egipci qualifica de "terrorista".

"Una altra batuda es va dur a terme contra altres elements del [grup armat] Hasm que s’amagava en un apartament al barri d’Al-Shourouk [a l’est del Caire]. En un intercanvi de trets, cinc gihadistes van morir", afegeix el mateix text. En els dos apartaments s’han apoderatd’armes i municions.

Cop al turisme

Notícies relacionades

Diversos turistes van resultar ferits lleus després de l’explosió aquest diumenge d’un artefacte al pas d’un autobús turístic a prop del nou Gran Museu Egipci, que s’ubica al costat de les piràmides de Gizeh, als afores del Caire, van informar diverses fonts.

La televisió estatal egípcia va indicar que l’autobús portava 25 turistes sud-africans, alguns dels quals van resultar ferits per l’explosió d’un artefacte "no identificat" que va trencar els vidres del vehicle i va causar desperfectes en un cotxe particular.