SEGURETAT 'ONLINE'

Facebook restringeix l'ús del vídeo en viu després de l'atemptat de Christchurch

La firma promet revisar les condicions d'ús de Live, però sense retardar la transmissió

La xarxa social va ser molt criticada per retransmetre el vídeo, les imatges del qual es van viralitzar

zentauroepp48148723 san anselmo  california   may 14  the whatsapp messaging app190515110235

zentauroepp48148723 san anselmo california may 14 the whatsapp messaging app190515110235 / JUSTIN SULLIVAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Facebook ha anunciat que restringirà l’ús de la seva plataforma de vídeo en viu, que va ser utilitzada perl’assassí de Christchurch Nova Zelanda per transmetre la matança de 51 persones en una mesquita a mitjans de març. La xarxa social va ser molt criticada per haver retransmès el vídeo, les imatges del qual es van estendre ràpidament per internet. La firma promet revisar les condicions d’ús de Live, però sense retardar la transmissió per comprovar la conveniència d’autoritzar-lo. 

Ara els usuaris que ja han violat les regles d’ús de la xarxa social, inclosos aquells que prescriuen "organitzacions i individus perillosos", ja no hi tindran accés per un temps. "Fins avui, si les persones publicaven contingut contrari als estàndards de la nostra comunitat, a Facebook Live o en qualsevol altra part de la nostra plataforma, l’eliminàvem", ha escrit Guy Rosen, dirigent de la companyia en un blog.

"Si continuaven publicant contingut que violava els nostres estàndards, els impedíem utilitzar Facebook per un temps, eliminant la capacitat d’utilitzar Facebook Live", ha afegit. "I en alguns casos, els excloem de la nostra plataforma, a causa de repetides violacions menors o, en casos més rars, a causa d’una única violació flagrant (com l’ús d’una imatge de propaganda terrorista com una foto de perfil o l’intercanvi d’imatges d’explotació infantil)", ha exposat Rosen.

Extremisme

A partir de dimecres, qualsevol persona que violi les polítiques més delicades de Facebook no podrà utilitzar Facebook Live durant un període de temps específic, com 30 dies, des del moment de la seva primera infracció. Rosen també ha esmentat l’exemple d’una persona que comparteix un enllaç en un comunicat de premsa d’un grup terrorista sense element contextual.

Notícies relacionades

Facebook també planeja en les pròximes setmanes evitar que aquests delinqüents col·loquin anuncis a la xarxa. A més, el grup ha reiterat que, en el cas de Christchurch, ha afrontat un desafiament tècnic: els seus sistemes van tenir dificultats per identificar les diferents versions i muntatges de les imatges del vídeo original.

Així mateix, ha anunciat la inversió de 7,5 milions de dòlars (6,7 milions d’euros) en col·laboració amb tres universitats per millorar l’anàlisi d’imatges fixes i vídeos. Aquests anuncis coincideixen amb el llançament a París d’una declaració de Christchurch contra l’extremisme en línia, per part del president francès, Emmanuel Macron, Jacinda Ardern, la primera ministra de Nova Zelanda.