TERRORISME ISLÀMIC

Cinc detinguts a Estrasburg relacionats amb el tiroteig del mercat de Nadal

Els sospitosos estan investigats per subministrar armes a l'autor del tiroteig, que va jurar lleialtat al grup gihadista Estat Islàmic

zentauroepp46248650 french special police forces secure an area during a police 181213201132

zentauroepp46248650 french special police forces secure an area during a police 181213201132 / CHRISTIAN HARTMANN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / AFP

Cinc persones han sigut detingudes aquest dimarts a Estrasburg durant la investigació de l’atac al mercat nadalenc, en el qual van morir cinc persones i algunes van resultar ferides l’11 de desembre del 2018. Els sospitosos estan relacionats de tenir vincles amb l’home que va obrir foc a prop del tradicional mercat nadalenc que se celebra a la ciutat francesa. 

Les detencions s’han produït en el marc de la investigació "com a part dels controls relacionats amb les armes en poder de Chérif Chekatt, l’autor del tiroteig", segons diaris francesos. Els sospitosos, d’entre 23 i 46 anys, pertanyen a la mateixa família i se sospita que tots van participar, en diversos graus, en el subministrament d’armament, segons la policia antiterrorista francesa. 

Lleialtat

A començaments de febrer, tres homes sospitosos d’estar relacionats amb el subministrament del revòlver del segle XIX que va ser utilitzat per Chekatt durant el tiroteig van ser acusats per un jutge d’instrucció a París per "conspiració criminal terrorista". Els acusats van ser posats en presó preventiva. El 17 de desembre, un altre home també havia sigut acusat dels mateixos càrrecs i empresonat.

Notícies relacionades

Chekatt, de 29 anys, va prometre lleialtat al grup gihadista Estat Islàmic (IS) després de la seva radicalització islamista, segons un vídeo trobat per investigadors francesos en un USB. L’autor de la matança que va deixar 5 morts i diversos ferits va ser abatut a trets per la policia al sud d’Estrasburg. 

El mercat de Nadald’Estrasburg, un dels més antics i famosos de França, estava sotmès a una estreta vigilància policial precisament per l’alt nivell d’amenaça terrorista que pesava sobre el país quan es va produir l’atac.

Temes:

França