Lula diu que Bolsonaro és un «malalt» per armar la població

L'expresident advoca per l'educació per acabar amb la violència endèmica que afecta el país

zentauroepp46852746 ame9098  bogot   colombia   06 02 2019   fotograf a de archi190511162909

zentauroepp46852746 ame9098 bogot colombia 06 02 2019 fotograf a de archi190511162909 / Sebasti o Moreira

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident del Brasil Iznacio Lula da Silva, a la presó, ha dit de l’actual cap d’Estat, Jair Bolsonaro, que és “un malalt que creu que el problema del Brasil es resol amb les armes”. En una entrevista a la cadena britànica BBC, Lula, que compleix una condemna de 10 anys i 8 mesos per corrupció10 anys i 8 mesos, ha afirmat que la millor manera de resoldre els problemes del país llatinoamericà és “a través delsllibres i de les escoles”.

La setmana passada, Bolsonaro, que va arribar a la presidència del Brasil el mes de gener passat, va firmar un decret que autoritza milers de brasilers a portar armes al carrer i a les seves feines, com a mesura per resoldre la violència endèmica que afecta el país. Entre les persones que poden portar armes hi ha els funcionaris de justícia, els camioners, els advocats i també alguns periodistes. Els detractors d’aquesta mesura consideren el text anticonstitucional i que agreujarà encara més la situació.

Notícies relacionades

Lula, que va ser president del Brasil durant set anys, va entrar a presó l’abril del 2018. El mes passat, les autoritats judicials li van donar permís per poder parlar amb la premsa. En la seva primera entrevista, publicada el 26 d’abril passat als diaris ‘El País’ i la ‘Folha de Sau Paulo’, va afirmar que el Brasil està governat per “una colla de bojos”.

El líder històric del Partit dels Treballadors (PT) està a la presó com a resultat de la investigació ‘Lava Jato’ (Rentat de cotxes) pel gran escàndol de corrupció vinculat a la petroliera estatal Petrobras. Lula sempre s’ha declarat innocent i una víctima de la persecució política per evitar que l’esquerra torni al poder.