ESCALADA BÈL·LICA

Els EUA envien bombarders B-52 al Pròxim Orient en un nou missatge a l'Iran

L'Exèrcit nord-americà explica que aquests avions de combat formaran part de les forces addicionals desplegades a la zona

L'Iran emmarca els moviments en una «guerra psicològica» després de les noves sancions imposades per Washington

zentauroepp48091759 in this thursday  may 9  2019 photo released by the u s  air190510113114

zentauroepp48091759 in this thursday may 9 2019 photo released by the u s air190510113114 / Staff Sgt Ashley Gardner

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Els Estats Units han enviat bombaders B-52 Stratofortress al Pròxim Orient, en una nova mostra de l’escalada de la tensió entre els dos països. Segons ha comunicat el Comando Central dels EUA, els bombarders han arribat aquest divendres a la base que aquest país té a Qatar.

L’Exèrcit nord-americà ha informat que aquests avions de combat formaran part de les forces addicionals que han sigut enviades al Pròxim Orient per contrarestar el quel’Administració Trump considera que són “clars indicis” d’amenaces de l’Iran a les forces dels EUA a la zona.

Aquest enviament té lloc després que dilluns passat Washington anunciés el desplegament del portaavions USS Abraham Lincoln al Pròxim Orient.

“Guerra psicològica”

Notícies relacionades

L’Iran ha desdenyat els nous desplegaments dels EUA com a velles notícies anunciades ara per intimidar-lo a través d’una “guerra psicològica”, en un moment en què Washington també està endurint les sancions financeres contra el règim dels aiatol·làs. L’USS Abraham Lincoln està reemplaçant un altre portaavions que va sortir del golf Pèrsic el mes passat.

L’Administració Trump ha endurit les sancions a l’Iran aquest mes, eliminant les exempcions que van permetre a alguns països comprar el seu petroli, amb l’objectiu de reduir a zero les exportacions de cru de Teheran. L’Iran va respondre reduint algunes restriccions en el seu programa nuclear, tot i que va manifestar la seva voluntat de continuar complint amb un acord per restrigir la seva activitat nuclear que Washington va abandonar fa un any.