Emergència als EUA

Almenys un mort i set ferits en un tiroteig en una escola de Denver

Detinguts dos sospitosos en un nou atac amb armes de foc en una escola secundària al país

school shooting colorado 84253-63abb

school shooting colorado 84253-63abb / David Zalubowski (AP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos estudiants armats amb pistoles van irrompre aquest dimarts en una escola de ciència i tecnologia de l’àrea de Denver i van obrir foc. Van matar un company en van ferir set més abans de ser detinguts, segons van informar fonts policials. Algunes de les víctimes que van sobreviure a l’atac a l’Escola de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques (STEM) a Highlands Ranch, un suburbi de Denver, es troben en estat crític en hospitals locals, segons ha dit el xèrif del Comtat de Douglas, Tony Spurlock. Un noi de 18 anys va ser declarat mort en l’escena, segons ha confirmat Spurlock poc temps després.

"Dues persones van entrar a l’escola STEM, s’hi van endinsar i es van involucrar amb els estudiants en dues ubicacions diferents", ha manifestat Spurlock. El xèrif ha exposat que els sospitosos, cadascun armat amb una pistola, van obrir foc en dues aules separades. Van ser identificats només com dos nois que estudien a l’escola, un d’adult i un altre menor de 18 anys. L’escola atén estudiants des de la llar d’infants fins al grau 12.

Investiguen els fets

Segons Nicholson Kluth, hi va haver algun tipus d’aldarull quan els atacants van ingressar a l’escola, tot i que es desconeix si va ser amb algun dels agents que custodien el centre o amb personal docent que va intentar detenir-los. La subagutzil va indicar que els ferits van ser traslladats a hospitals de la zona, però no va poder precisar si hi havia ferits de gravetat.

A més, va dir que es desconeix si hi va haver alguna denúncia anterior o algun avís alertant de l’atac, però va afirmar que "algun dels estudiants ha de saber alguna cosa", així que va demanar que "els que sàpiguen alguna cosa, ho diguin". Kluth va explicar que en aquest cas, es va implementar el protocol que va anar evolucionant a partir de la matança a l’escola Columbine, també al sud de Denver, on el 20 d’abril de 1999 dos estudiants van matar 12 alumnes i un mestre abans de suïcidar-se.

Asseguren la zona

Notícies relacionades

"La resposta va ser immediata per part d’oficials assignats a escoles i d’oficials en patrulla. Quan els oficials van arribar, encara van sentir trets i creiem que se’ls va disparar a ells", va afegir Nicholson Kluth. "Múltiples agències de l’ordre van respondre de forma conjunta i recorren encara l’edifici fins a estar segurs que ja no hi ha sospitosos actius", va explicar la subagutzil.

Tota l’àrea roman acordonada i tancada al trànsit per l’activitat d’ambulàncies i fins i tot d’un helicòpter mèdic. Totes les escoles de la zona (entre 25 i 30) i altres de districtes propers estan en estat d’alerta o amb el "perímetre assegurat". La majoria d’aquests centres van cancel·lar les seves activitats vespertines i nocturnes.