TRAGÈDIA A RÚSSIA

Almenys 41 persones moren a l'aterrar un avió en flames a l'aeroport de Moscou

La causa de l'incendi podria haver sigut un llamp

6e80b644-1949-4129-9728-647801e324b3-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nova tragèdia aèria. Almenys 41 passatgers han mort i algunes han resultat ferides a l’aterrar el seu avió en un aeroport de Moscou ja que la nau es trobava en flames. Segons informen mitjans russos citant fonts de la companyia, la causa de l’incendi podria haver sigut un llamp

L’avió de passatgers Superjet-100 cobria la ruta entre Moscou i Murmansk i ha patit un incendi als dos motors en ple vol. En un primer intent d’aterratge d’emergència a l’aeroport de Xeremètievo, l’aeronau de la companyia Aeroflot no ho ha aconseguit i ha sigut amb el segon intent quan l’avió ha pogut aterrar tot i que la part del darrere de l’aparell ja estava devorada per les flames.

Al vol hi havia 76 passatgers i 6 membres de la tripulació. Les imatges mostren com alguns dels passatgers sortien de l’avió a través dels tobogans d’emergència. L’avió s’havia enlairat minuts abans de Xeremètievo en direcció al nord-oest de Rússia, a Murmansk.

Notícies relacionades

Encara es desconeixen les causes exactes de l’accident, tot i que els membres de la tripulació es tractaria d’un llamp que havia incendiat part del fuselatge. Altres fonts asseguren que es va poder deure a una fallada en el sistema elèctric de l’avió. La tragèdia va ocórrer sobre les 18.40 (hora local, les 17.40 a Espanya). 

Després de 40 minutsdesprés de l’enlairament, l’avió va sol·licitar un aterratge d’emergència i va emetre el senyal d’emergència per un incendi a bord. Sense esperar a rebre resposta per part de les autoritats de l’aeroport, l’aeronau es va disposar a aterrar. L’aplicació de control de vols FlightRadar mostra la trajectòria de l’avió que dona dues voltes sobre Moscou.