CRISI AL PAÍS CARIBENY

Trump i Putin mantenen una conversa telefònica sobre Veneçuela

El mandatari dels EUA ha reiterat la seva aposta per una «transició pacífica» sense descartar una intervenció militar

També han abordat la situació a Ucraïna i Corea del Nord i un possible nou «acord nuclear» que inclouria la Xina

zentauroepp37080922 u s  president donald trump speaks by phone with russia s pr190503201911

zentauroepp37080922 u s president donald trump speaks by phone with russia s pr190503201911 / JONATHAN ERNST

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president nord-americà, Donald Trump, i el seu homòleg rus, Vladímir Putin, han mantingut una conversa telefònica durant més d’una hora sobre la situació a Veneçuela. El mandatari dels EUA ha exposat la necessitat d’una “transició pacífica” al país caribeny, però no ha descartat una intervenció militar “si és necessari”. També han abordat temes relacionats amb Ucraïna, Corea del Nord i un possible nou “acord nuclear” que potencialment inclouria la Xina.

“El president [Trump] ha reiterat la necessitat d’una transició pacífica [a Veneçuela]”, ha declarat la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders, en declaracions als periodistes.

La trucada s’ha produït mentre el secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo, i l’assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, John Bolton, visitaven el Pentàgon per estudiar possibles opcions militars per a Veneçuela. Sanders ha reiterat que “totes les opcions són a sobre de la taula” en vista de la crisi política que viu el país sud-americà. “El president farà el que es requereixi si és necessari”, ha recalcat la portaveu de Trump.

Legitimitat

Notícies relacionades

En la seva conversa amb Putin, el mandatari nord-americà ha deixat “clar que els Estats Units posat al costat del poble de Veneçuela”, segons Sanders, que ha evitat criticar les accions de Rússia al país caribeny, com han fet altres figures de la Casa Blanca. “El president va estar centrat en la conversa en com ajudar el poble de Veneçuela i assegurar-se que aconsegueixen els aliments i ajuda que necessiten”, ha afegit.

Els Estats Units responsabilitzen Rússia i Cuba de la permanència al poder del president veneçolà, Nicolás Maduro, que ni Trump ni els líders d’un altre mig centenar de països reconeixen com a mandatari legítim.