A VENEÇUELA

Maduro exhibeix el seu recolzament militar encapçalant una marxa de l'Exèrcit

El mandatari ha apel·lat a la FANB en favor de la cohesió i la unió entorn de la Constitució, la pau i la democràcia veneçolanes

47986134 60

47986134 60 / HO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS

El president veneçolà, Nicolás Maduro, ha encapçalat aquest dijous una marxa amb milers de membres de la Força Armada Nacional Bolivariana (FANB) amb la qual ha volgut posar de manifest el suport que té per part de l’estament militar després del suposat intent de cop d’Estat del qual acusa el líder opositor Juan Guaidó.

El mandatari ha apel·lat a la FANB a la cohesió i la unió entorn de la Constitució, la pau i la democràcia veneçolanes. "Davant del món, aquesta FANB ha de donar una lliçó històrica en aquest moment que a Veneçuela hi ha una Força Armada conseqüent, legal, cohesionada, unida com mai abans derrotant intents colpistes de traïdors que es venen als dòlars de Washington", ha afirmat.

La desfilada militar de Veneçuela / PRESIDÈNCIA

Ratificar la lleialtat

La marxa ha partit del Fuerte Tiuna, a Caracas, i, segons l’agència oficial AVN, al costat de Maduro i el ministre de Defensa, Vladimir Padrino, hi han participat més de 4.500 efectius de la FANB.

Notícies relacionades

L’objectiu és, segons AVN, ratificar la lleialtat de la FANB a la pàtria, a la Constitució, a la democràcia i a la defensa de la pau, així com el seu reconeixement de Maduro com a president del país i comandant en cap.

Aquesta demostració de força es produeix després que dimarts Guaidó assegurés que comptava amb el suport de bona part de l’estament militar després d’anunciar l’inici de l’anomenada operació Llibertat per acabar amb la "usurpació" del poder per part de Maduro.