BATUDA POLICIAL

La policia francesa deté quatre gihadistes que planejaven un atemptat

Entre els arrestats hi ha un menor d'edat que havia sigut condemnat a tres anys de presó per intentar tornar a Síria

zentauroepp47831236 a police officer is seen next to the marianne statue on the 190429100921

zentauroepp47831236 a police officer is seen next to the marianne statue on the 190429100921 / YVES HERMAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys quatre persones van ser detingudes divendres passat per la seva presumpta implicació en els preparatius per atemptar contra les forces de l’ordre, segons ha anunciat la fiscalia de París. Entre els sospitosos hi ha un menor d’edat, que ja va ser condemnat a tres anys de presó –dos d’aquests en llibertat condicional– per haver intentat tornar a Síria. El menor estava dins d’un programa de reeducació, mentre complia la condemna fora de la presó.

Hi ha quatre persones que estan sota custòdia acusats per la fiscalia de formar part d’"una associació terrorista". L’actuació de les forces de seguretat contra aquest grup forma part d’una investigació preliminar duta a terme per la fiscalia de París des del passat de febrer.

El passat 2 d’abril, dos homes van ser detinguts també a França acusats de conspiració terrorista. Un d’ells va confessar que estava planejant atemptar contra una escola infantil. Els dos detinguts, nascuts el 1998, van ser arrestats el 25 de març al departament francès del Sena i Marne, a prop de la capital, i estaven sota vigilància des del 2017 per la seva radicalització. 

Buscant armes

Notícies relacionades

Aquest últim estava buscant armes per dur a terme els seus plans i es va declarar fill espiritual de Mohamed Merah, el terrorista que va causar set morts en els tirotejos a Montalban Tolosa el 2012.

Els atacs reivindicats per Estat Islàmic han segat 13 vides a França des del2017  i més de 230 persones van morir en els atemptats a París i Niça del 2015 i 2016, respectivament.