A 30 QUILÒMETRES DE SAN DIEGO

Almenys un mort i tres ferits en un tiroteig en una sinagoga de Califòrnia

El presumpte autor, de 19 anys, ha deixat escrit un manifest antisemita a les xarxes socials en què reconeix que s'ha inspirat en la matança perpetrada el 15 de març a dues mesquites de Nova Zelanda

zentauroepp47926466 two people hug as another talks to a san diego county sherif190427230747

zentauroepp47926466 two people hug as another talks to a san diego county sherif190427230747 / Denis Poroy

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys una persona ha mort i tres n’han resultat ferides en un tiroteig ocorregut en una sinagoga a Poway, a prop de San Diego (Califòrnia), el presumpte responsable del qual ha sigut ja detingut, segons ha informat avui Steve Vaus, alcalde de la localitat.

El presumpte autor del tiroteig, identificat com aJohn Earnest, de 19 anys, ha deixat escrit un manifest antisemita a les xarxes socials i ha reconegut que s’ha inspirat en la matança perpetrada el 15 de març a dues mesquites de Nova ZelandaNova Zelanda.

En declaracions a la cadena CNN, Vaus ha confirmat que un dels quatre ferits en l’atac havia mort després de ser trasllat al centre hospitalari Palomar, proper al lloc dels fets.

L’alcalde ha afegit que el que ha passat podria haver sigut un crim d’odi “a causa de les afirmacions que van ser realitzades quan el tirador va entrar a la sinagoga”, armat amb un rifle AR-15.

“Un home ha sigut detingut per interrogar-lo en connexió amb el tiroteig a la sinagoga de Poway”, va indicar l’oficina del xèrif de la localitat en un missatge en el seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

La sinagoga atacada és la congregació Chabad, al poble de Poway, una petita localitat de 50.000 habitants a 30 quilòmetres al nord de San Diego. La congregació celebrava aquest dissabte la Pasqua Jueva i tenia programat el servei religiós a les 11 del matí (les 8 de la tarda a Espanya). I els serveis d’emergència han rebut les primeres trucades mitja hora després, a les 11.30 hora local.

L’any passat un home va entrar en una sinagoga a Pittsburgh (Pennsilvània, EUA) i va obrir foc contra els assistents, provocant la mort a 11 persones, en l’atac més gran contra la comunitat jueva en la història recent dels Estats Units.

Temes:

Tirotejos