drama migratori

Moren 16 migrants subsaharians al caure el seu vehicle en un rec al nord del Marroc

En l'accident han resultat ferides 17 persones més, i el conductor ha fugit

Una pastera amb 17 immigrants arriba a les costes de Gran Canària

zentauroepp47917934 marruecos190427130258

zentauroepp47917934 marruecos190427130258

1
Es llegeix en minuts

Setze migrants clandestins procedents de països subsaharians han mort aquest dissabte al caure el vehicle que els transportava en un rec entre les localitats de Saidia i Nador, al nord-est del Marroc. Segons han informat les autoritats locals en un comunicat recollit per l’agència marroquina MAP, en l’accident, ocorregut al matí a Laatamna, hi ha hagut també 17 ferits de diversa consideració. El conductor ha fugit.

Les autoritats locals, els efectius de policia i els de Protecció Civil han evacuat els ferits a l’Hospital de Berkane, la ciutat més propera.

Les autoritats han obert una investigació per esbrinar les circumstàncies del succés i per arrestar el conductor del vehicle, afegeix la nota.

Durant el 2018, les autoritats marroquines van avortar 89.000 intents de migració clandestina, gairebé tots per via marítima, un rècord absolut des que es té registre d’aquestes operacions. 

Pastera a Gran Canària

Notícies relacionades

D’altra banda, aquest dissabte ha arribat una pastera amb un total de 17 immigrants a la zona de Playa del Inglés, al municipi de San Bartolomé de Tirajana, al sud de Gran Canària. El Centre Coordinador d’Emergències i Seguretat (Cecoes), 112, ha explicat que entre els ocupants de l’embarcació hi ha una dona i un nen de quatre anys.

Creu Roja i el Servei d’Urgències Canari (SUC) han assistit els immigrants, que es trobaven en aparent bon estat de salut, tot i que dos homes, la dona i el nen han sigut traslladats a centres sanitaris per patologies lleus.