Cinc detinguts

Trobat el cadàver d'un nen palestí en un centre de refugiats a Anvers

El cos del menor va ser trobat dimecres en un canal de les instal·lacions del centre

undefined46257705 brussels  belgium   december 14  charles michel  prime minis181218201011

undefined46257705 brussels belgium december 14 charles michel prime minis181218201011 / Dan Kitwood

1
Es llegeix en minuts
Efe

El cadàver d’un nen palestí de 9 anys ha sigut trobat en un centre de refugiats de la província d’Anvers, van informar aquest dijous les autoritats belgues, una mort que està sent investigada i que ha sigut condemnada pel primer ministre belga, Charles Michel.

El nen, que estava al centre per a refugiats de Broechem (Ranst) amb la seva mare, de 26 anys, havia sigut vist per última vegada dilluns passat a les 22.00 hores locals, quan anava amb bicicleta pel recinte del centre.

Les autoritats belgues han obert una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort del menor, el cos del qual va ser trobat dimecres en un canal de les instal·lacions del centre.

Segons el diari 'De Standaard', es tracta d’una mort "sospitosa" i ja han sigut detinguts cinc ciutadans palestins del centre de refugiats, entre els quals no hi ha cap familiar del nen.

Els investigadors sospiten que el menor va morir en un lloc diferent del que va ser trobat i que, després, el seu cadàver va ser llançat al canal.

El primer ministre belga, Charles Michel, va expressar en el seu compte a Twitter les seves condolences pels fets.

"Vull expressar les meves sinceres condolences després de la tràgica mort d’un nen. Farem una investigació transparent i independent. Els culpables han de ser castigats", va dir Michel.

La titular federal d’Asil i Immigració, Maggie De Block, es va declarar "commocionada" pels fets.

Notícies relacionades

"No hi ha paraules per a això", va dir De Block, que va afegir que espera que les circumstàncies del drama s’aclareixin com més aviat millor i els responsable paguin.

"Perdre una mare, perdre un fill d'aquesta manera és el pitjor que li pot passar", va dir la ministra, que va afegir que els treballadors del centre de refugiats estan "en xoc". 

Temes:

Refugiats