TERROR GLOBAL

Dimiteix el secretari de Defensa de Sri Lanka pels atemptats de diumenge

Els serveis d'intel·ligència van tenir informació dels atemptats dies abans de les matances

sri lanka church blasts 86965-7bae1

sri lanka church blasts 86965-7bae1 / Gemunu Amarasinghe (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari de Defensa de Sri Lanka, Hemasiri Fernando, ha renunciat avui al seu càrrec després que es revelés que els organismes de seguretat del país van rebre amb temps informació sobre la sèrie d’atemptats de diumenge passat. En total van morir 359 persones per les explosions a diverses esglésies, plenes de feligresos per la celebració de la Setmana Santa.

Notícies relacionades

En la seva carta de renúncia Fernando va assegurar que com a secretari de Defensa havia difós “sistemàticament la informació d’intel·ligència rebuda sobre els atacs als funcionaris i els departaments competents” i que va complir amb el seu “deure”. “Però alguns oficials i departaments clau no van actuar en conseqüència i com a resultat hem hagut d’afrontar aquesta situació. Renunciaré per facilitar la investigació al comitè encarregat”, va anunciar el ja exsecretari.

Evitar anar a missa

Les esglésies de Sri Lanka podran decidir si anul·len les pregàries de diumenge i els cristians podran seguir les oracions per la tele des de casa, mentre que el Govern i una organització de clergues islàmics han demanat als musulmans que no vagin a les mesquites per a la pregària col·lectiva de divendres per por que hi hagin nous atemptats. “Podeu quedar-vos a casa i resar”, va anunciar l’arquebisbe de Sri Lanka, Malcolm Ranjith.

Temes:

Sri Lanka