TENSIÓ A L'ULSTER

Theresa May anirà al funeral de la periodista assassinada a Derry

El Nou IRA s'ha responsabilitzat de la mort de Lyra McKee

zentauroepp47816221 lyra mckee190424105305

zentauroepp47816221 lyra mckee190424105305 / JESS LOWE

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

La primera ministra britànica, Theresa May, viatjarà a Belfast aquest dimecres per assistir al funeral de la periodista Lyra McKee, assassinada el passat 18 d’abril, segons ha informat el gabinet de May en un comunicat. El líder laborista, Jeremy Corbyn, també viatjarà a la capital d’Irlanda del Nord per acompanyar la família i els amics de la jove periodista, especialitzada en el conflicte de l’Ulster.

Notícies relacionades

La periodista, de 29 anys, va morir d’un tret al cap quan un emmascarat va disparar contra un cotxe de la policia, dijous a Derry, mentre cobria els violents disturbis. El grup paramilitar, el Nou Exèrcit Republicà Irlandès (Nou IRA), s’ha responsabilitzatNou Exèrcit Republicà Irlandès (Nou IRA),  de l’assassinat de McKee i ha demanat disculpes als familiars i als amics de la noia. La periodista "va ser tràgicament assassinada quan era al costat de les forces enemigues", expressava el comunicat al·ludint a la policia. 

Centenars de persones s’han congregat durant els últims dies al lloc on va morir McKee per retre-li homenatge. Diversos líders polítics irlandesos, com el president d’Irlanda, Michael D. Higgins, i el primer ministre irlandès, Leo Varadkar, entre d’altres, també acudiran al funeral, que tindrà lloc aquest dimecres a la 13.00 hores a la catedral de Santa Anna a Belfast