reconeixement professional

La periodista d''El Periódico de Catalunya' Ana Alba, finalista del premi Cirilo Rodríguez

La reportera és des de fa vuit anys corresponsal d'aquest diari a Jerusalem i abans va cobrir la postguerra de Bòsnia, la guerra de Kosovo i la caiguda de Saddam Hussein a l'Iraq

zentauroepp47878733 ana alba cisjord nia190424212117

zentauroepp47878733 ana alba cisjord nia190424212117

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

La periodista d’‘El Periódico de Catalunya’ i corresponsal a Jerusalem, Ana Alba, és una de les finalistes del prestigiós premi Cirilo Rodríguez, juntament amb el delegat de l’Agència Efe a Algèria, Tunísia i Líbia, Javier Martín, i la corresponsal del diari ‘El País’ al Líban i Síria, Natalia Sancha. Aquest premi, que ja va per la 35a edició, reconeix la tasca dels corresponsals o enviats especials de mitjans espanyols a l’estranger i està dotat amb 6.000 euros per a qui guanyi i mil per als finalistes. El guardó es decidirà el pròxim 31 de maig a Segòvia.

Ana Alba a Gaza, durant l’ofensiva de l’Exèrcit israelià el novembre del 2012.

Alba, que ha treballat a Sarajevo durant la postguerra, a Kosovo, durant la guerra, i a l’Iraq durant la caiguda de Saddam Hussein, porta des del juny del 2011 cobrint l’actualitat al Pròxim Orient des de Jerusalem per a ‘El Periódico de Catalunya’. El periodista i fotògraf de l’‘Heraldo de Aragón’ Gervasio Sánchez, un dels periodistes espanyols més premiats, ha incidit en la “professionalitat, experiència, aplom i capacitat d’ensumar una història” de la candidata, que a més, segons la seva opinió, és “molt rigorosa” i a la qual li agrada “perfilar molt” i “deixar-se absorbir” per les històries.

Noves candidatures

Notícies relacionades

Els finalistes han sigut escollits entre nou candidatures en una reunió en què han participat 27 membres de jurat, tots ells representants de mitjans escrits, audiovisuals i digitals d’Espanya. En edicions anteriors ha rebut aquest guardó el periodista d’aquest diari, Marc Marginedas.

Al llarg de tots aquests anys també han rebut aquest guardó Manu Leguineche, Diego Carcedo, Tomás Alcoverro, Felipe Sahagún, José Virgilio Colchero, Enric González, Ramón Lobo, Javier Martín Domínguez, Hermann Tertsch, Beatriz Iraburu, Juan Jesús Aznárez, Ángela Rodicio, José Luis Márquez, Román Orozco, Ferrán Sales, Gervasio Sánchez, Pilar Bonet, Juan Fernández Elorriaga i Cristina Sánchez, entre d’altres.