UNA PARELLA GALLEGA

Una parella gallega mor en els atemptats de Sri Lanka

Els joves estaven de vacances a l'illa

f8d84064-39cf-4d25-969e-2c54767c0d90-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una parella de joves gallecs han mort en la cadena d’atemptats perpetrats diumenge en diverses esglésies i hotels de luxe de Sri Lanka, segons ha informat a Efe l’alcalde de la localitat de Pontecesures (Pontevedra), Juan Manuel Vidal, on vivia una de les víctimes, i que també ha confirmat el Ministeri d’Afers Exteriors.

Vidal ha detallat que la parella tenia 32 i 31 anys i que ella havia anat a visitar el seu nòvio, que treballava a l’Índia. Tots dos estaven de vacances a Sri Lanka.

Un dels morts és Alberto Chaves, segons ha informat l’empresa Profand, en la filial de la qual a l’Índia, Profand Vayalat, treballava aquest jove de 31 anys. La seva nòvia, María González Vicente, de 32 anys, treballava en l’empresa de la seva família, a Padrón, especialitzada en equipament de treball.

L’alcalde de Pontecesures ha detallat a Efe que ella havia anat a visitar el seu nòvio, originari de Rianxo, i que tots dos estaven de vacances a Sri Lanka.

Dol oficial

El regidor de Pontecesures, que ha admès que se sent "una mica sobrepassat" –ja que la noia vivia a només 500 metres de casa seva– ha convocat aquesta tarda una reunió de portaveus municipals i aquest dimarts hi haurà un ple extraordinari en el qual es decretaran diverses jornades de dol oficial.

També hi haurà dol oficial en el municipi de Rianxo, d’on era originari Alberto Chaves.

Per la seva banda, una portaveu de la companyia de Vigo Profand, dedicada als productes congelats del mar, ha transmès a Efe la seva consternació per la mort d’Alberto Chaves, i s’ha ofert a ajudar en tot el possible la família.

De moment, el Ministeri d’Exteriors només ha confirmat la "desgraciada mort de dos ciutadans de nacionalitat espanyola". Fonts d’aquest departament han assegurat que l’ambaixada està realitzant gestions per obtenir a la màxima brevetat els certificats oficials per part de les autoritats judicials de Sri Lanka.

290 morts i 500 ferits

Aquest dilluns, les autoritats d’aquest país han elevat a 290 el nombre de morts per la sagnant sèrie d’atemptats del Diumenge de Resurrecció, que atribueixen a un grup islamista local. 

L’Ambaixada d’Espanya a Delhi, a través del seu personal desplaçat a la zona, ha pogut confirmar la desgraciada mort de dos ciutadans de nacionalitat espanyola i està fent gestions per obtenir a la màxima brevetat els certificats oficials per part de les autoritats judicials de Sri Lanka, apunten des d’Exteriors.

Les autoritats de Sri Lanka acusen un grup islamista local de la cadena d’atacs, que han deixat 290 morts i uns 500 ferits. Tot i que els culpables sembla que són terroristes suïcides, hi ha vuit persones detingudes i s’ha implantat el toc de queda a tota l’illa. 

Hi ha 32 estrangers entre els morts, i 30 més estan hospitalitzats.

Condolences polítiques

El president del Govern, Pedro Sánchez, i altres líders com Pablo Casado i Albert Rivera han enviat les seves condolences a les famílies i amics dels dos joves gallecs morts en els atemptats de Sri Lanka.

"El meu afecte i solidaritat per als familiars i amics dels dos joves de Pontecesures morts en els atemptats de Sri Lanka", assenyala Sánchez en un missatge a Twitter. "El nostre cor està amb totes les víctimes d’aquest cruel atac", afegeix.

El president del Govern també apunta que l’ambaixada d’Espanya a l’Índia "està fent les gestions per agilitar els tràmits necessaris".

També ha enviat des de Twitter el seu condol el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo. En gallec, Feijóo remarca la seva "pena" per la confirmació de la mort dels dos joves. "El nostre afecte per als seus familiars i amics; seguirem units davant la desraó del terrorisme, que pretén fer caure els nostres valors," apunta.

El líder del PP ha remès un altre missatge a Twitter. "Ens omple de dolor conèixer que en els colpidors atemptats de Sri Lanka han mort dos joves gallecs. El meu sentit condol i una forta abraçada als seus familiars i amics. Estem amb ells en aquests moments d’enorme tristesa", apunta Pablo Casado.

Notícies relacionades

I Albert Rivera també envia el seu "més sentit condol" i "tot" el seu afecte "als familiars i amics de l’Alberto i la María, joves gallecs assassinats en els atemptats de Sri Lanka." "Molta força. No pararem fins a derrotar el fanatisme i el terrorisme", afegeix el líder de Ciutadans.

Ell líder de Podem, Pablo Iglesias, també ha enviat el seu missatge. “El meu més sincer condol als familiars i amics de la parella espanyola assassinada en els brutals atemptats de Sri Lanka", ha dit.