ORACIÓ DEL DIVENDRES SANT

El papa Francesc dedica el Via Crucis a la situació dels immigrants

Atribueix el seu estat a "els cors blindats dels càlculs polítics"

undefined47822254 rome  italy   19 04 2019   pope francis  r  presides the via190419235156

undefined47822254 rome italy 19 04 2019 pope francis r presides the via190419235156 / ALESSANDRO DI MEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El papa Francesc va presidir aquest divendres el ritu del Via Crucis del Divendres Sant, que ha dedicat als migrants, sobre els quals va lamentar que sovint trobin les portes tancades dels països on intenten arribar "per la por i els cors blindats de càlculs polítics".

El Papa va presidir aquest Via Crucis davant el Colosseu romà, símbol de la persecució i del sofriment dels primers cristians, i davant de milers de persones que s’havien congregat en les proximitats hores abans i que van assistir al ritu portant nombroses espelmes.

Durant la seva oració, Jorge Bergoglio va rebutjar les injustícies socials, a les quals es va referir com a creus del món, entre les quals va citar la cobdícia i el poder i "la humanitat que vaga en la foscor de la incertesa i en la foscor de la cultura del moment".

També va deplorar el fet que hi hagi famílies que es vegin "destruïdes per la traïció, per les seduccions del maligne" o per l’egoisme; que hi hagi persones "famolenques de pa i d’amor", gent "abandonada fins i tot pels seus propis fills i parents", i persones que "no tenen el consol de la fe".

Record dels nens "ferits en la seva innocència"

Notícies relacionades

Alhora, va parlar dels "pobles assedegats de justícia i pau", i va recordar "els ancians, que s’arrosseguen sota el pes dels anys i la solitud", però també els nens "ferits en la seva innocència i en la seva puresa", en al·lusió a les víctimes de la pederàstia.

El Pontífex va acabar la seva pregària repudiant les debilitats dels éssers humans, la seva hipocresia, les seves traïcions, els seus pecats i les seves promeses trencades.

Temes:

Papa Francesc