Segons 'The Washington Post'

Un 'exmarine', primer detingut per l'assalt a l'ambaixada de Corea del Nord a Madrid

En l'assalt a l'ambaixada nord-coreana, el personal de la legació va ser lligat de mans i colpejat durant hores per un grup de set homes

GRA369  MADRID  31 08 2017 - Vista hoy de la embajada de Corea del Norte en Madrid  El Gobierno espanol convoco hoy al embajador de Corea del Norte  Kim Hyok Chol  para comunicarle la decision de reducir de tres a dos el numero del personal diplomatico en Madrid  en respuesta a las pruebas con misiles efectuadas por el regimen de Kim Jong-un  EFE Mariscal

GRA369 MADRID 31 08 2017 - Vista hoy de la embajada de Corea del Norte en Madrid El Gobierno espanol convoco hoy al embajador de Corea del Norte Kim Hyok Chol para comunicarle la decision de reducir de tres a dos el numero del personal diplomatico en Madrid en respuesta a las pruebas con misiles efectuadas por el regimen de Kim Jong-un EFE Mariscal / MARISCAL (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats nord-americanes van fer dijous la primera detenció en relació amb el misteriós segrest de diversos empleats de l’ambaixada de Corea del Norda Madrid, va avançar el diari ‘The Washington Post’.

Es tracta de Christopher Ahn,‘exmarine’nord-americà, membre del grup Free Joseon (Corea Lliure), centrat en l’enderrocamentde la dinastia Kim a Corea del Nord, i que s’espera que comparegui davant d’un tribunal del districte federal de Los Angeles (Califòrnia).

D’altra banda, els agents federals van revisar l’apartament d’Adrian Hong, el líder del grup, segons va indicar el diari, que va citar dues persones pròximes a la investigació.

En aquest sentit, l’advocat de Hong, Lee Wolosky, va enviar un comunicat al diari en què es va mostrar "abatut pel fet que el Departament de Justícia dels EUA hagi decidit executar ordres de detenció contra ciutadans nord-americans que es deriven de queixes criminals presentades per Corea del Nord".

En l’assalt a l’ambaixadanord-coreana, que va tenir lloc el 22 de febrer aMadrid, el personal de la legació va ser lligat de mans i colpejat durant hores per un grup de set homes que van entrar a les instal·lacions i en van robar equips informàtics abans de fugir, segons la interlocutòria judicial publicada per l’Audiència Nacional espanyola.

El grup opositor Free Joseon s’ha atribuït l’autoria de l’atac, però el seu veritable objectiu encara no està clar.

Segons el document judicial, cinc persones relacionades amb l’assalt tenen passaport sud-coreà, i almenys tres d’elles van fugir als EUA, on es creu que resideixen, després de l’atac.

Una d’aquestes persones va arribar a compartir la informació obtinguda amb l’FBI ja en territori nord-americà, d’acord amb els documents judicials espanyols.

Notícies relacionades

Les primeres informacions van arribar a especular que laCIApodria haver estat involucrada en l’operació, ja que es va produir tot just cinc dies abans de la segona cimera entre el president nord-americà, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, que va tenir lloc a Hanoi (Vietnam).

No obstant, aquesta implicació va ser desmentida categòricament pel portaveu del Departament d’Estat dels EUA, Robert Palladino.