TENSIONS TRANSATLÀNTIQUES

«Suport absolut" del Govern a les empreses espanyoles a Cuba

Espanya inverteix prop de 300 milions d'euros anuals al país caribeny, que ocupa el lloc 53è en la llista de destinataris de fons espanyols

zentauroepp47367520 economia hotel melia la habana cuba190417170734

zentauroepp47367520 economia hotel melia la habana cuba190417170734

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern "recolzarà absolutament" les empreses espanyoles legalment establertes a Cuba davant les conseqüències de les decisió dels Estats Units de rehabilitar la llei Helms-Burton que impedeix el comerç amb Cuba. Així ho ha afirmat la ministra portaveu del Govern, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, en què també ha expressat la seva confiança que la Unió Europea també recolzarà les empreses afectades.

"El Govern d’Espanya absolutament recolzarà les empreses espanyoles a Cuba, i entenem que la UE recolzarà, juntament amb Espanya, aquestes empreses que tenen les seves activitats comercials, legítimes i ben organitzades a Cuba i en altres països", ha assegurat la ministra.

Notícies relacionades

Fonts de la Moncloa han remarcat que "Espanya defensarà les empreses i els interessos espanyols a tots els països del món, incloent-hi Cuba”, així com que demanarà a la UE que acudeixi al’Organització Mundial del Comerç per denunciar-la. 

Espanya inverteix prop de 300 milions d’euros anuals a Cuba, que ocupa el lloc 53è en la llista de destinataris de fons espanyols en activitats empresarials a l’exterior.