Almenys tres morts i tres ferits en un accident d'avió al Nepal

L'aparell, de 19 places i de la companyia nepalesa Summit Air, va perdre el control a l'enlairar-se i va patinar cap al costat dret de la pista

zentauroepp47756207 solukhumbu  nepal   14 04 2019   a view of the crash site of190414100111

zentauroepp47756207 solukhumbu nepal 14 04 2019 a view of the crash site of190414100111 / RAM NEPAL

1
Es llegeix en minuts
Efe / Katmandú

Almenys tres persones van morir i unes altres tres van resultar ferides a l’estavellar-se avui un avió quan provava d’enlairar-se de l’aeròdrom nepalès de Lukla, a prop de l’Everest, van informar Efe fonts oficials.

L’accident va tenir lloc al matí quan l’aparell, de 19 places i que pertany a la companyia nepalesa Summit Air, va perdre el control a l’enlairar-se i va patinar cap al costat dret de la pista, segons el portaveu de l’Aeroport Internacional de Tribhuvan, Pratap Babu Tiwari. L’avió va col·lidir contra dos helicòpters aparcats en un heliport a uns 30 metres de la pista, segons la font.

El portaveu de la Policia nepalesa, Utam Raj Subedi, va afirmar que el copilot de l’aparell i dos policies que es trobaven a la pista van morir a l’acte.

Subedi va precisar que no hi havia passatgers a bord de l’avió en el moment de l’accident, i va afegir que el capità que pilotava l’aparell accidentat va resultar ferit i ha sigut hospitalitzat, però que es troba estable.

Dos membres de la companyia Manang Air, propietària d’un dels helicòpters, també van resultar ferits i han sigut hospitalitzats, va explicar el portaveu de l’hospital internacional Grande de Kàtmandu, Chitra Bahadur Magar.

Es tracta del segon accident de Summit Air a l’aeroport de Lukla, un punt de partida per a les expedicions cap a la muntanya Everest, després que el 27 de maig del 2017 un avió s’estavellés a l’intentar aterrar, un accident en què van morir dos pilots.

L’accident aeri més greu dels últims anys va tenir lloc el març del 2018, quan un avió de l’aerolínia bengalí US-Bangla procedent de Dacca es va estavellar durant la maniobra d’aterratge a l’aeroport internacional de Kàtmandu amb 67 passatgers i quatre tripulants a bord.

Notícies relacionades

El sinistre va provocar 51 morts i vint supervivents.

El Nepal, amb freqüents accidents aeris, ha sigut objecte de reiterades sancions internacionals per la falta de controls.