DESPRÉS DE DIES DE RECERCA

Trobat mort el jove espanyol desaparegut a l'Equador

L'estudiant d'Infermeria feia turisme amb altres companys quan es va llançar a l'aigua i el va arrossegar el corrent

ecuador / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cadàver de l’universitari espanyol desaparegut divendres passat en un riu de l’Amazònia equatoriana ha sigut trobat aquest dimarts al sector de Misahuallí, segons han informat fonts policials l’agència Efe.

El cos ha sigut visibilitzat des de l’helicòpter de la policia i esperen que arribi criminalística i la fiscalia per a la identificació definitiva i l’aixecament del cadàver; així ho ha confirmat el coronel Fausto Buenaño, comandant de policia de la subzona Napo 15.

A Manuel Tundidor Cabral, veí de Trebujena (Cadis), se’l buscava des de divendres passat, quan va ser arrossegat per un riu de l’Amazònia equatoriana després d’haver-se llançat a l’aigua en una zona turística coneguda com la ‘Laguna Azul’, al riu Jatunyaku, que significa ‘aigua gran’ en quítxua i que desemboca al Lanzu per formar el riu Napo.

El noi formava part d’un grup de set estudiants espanyols del centre d’infermeria de Ceuta que van arribar a l’Equador el 31 de març per fer unes pràctiques. 

El grup feia turisme a la zona i Tundidor va saltar a l’aigua amb un company, però, pel que sembla, el corrent el va arrossegar i va desaparèixer en aquesta zona de densa espessor i piscines naturals.

Dues ties seves van viatjar a l’Equador amb el director d’internacionalització del centre educatiu per buscar el noi mentre la mare i la germana romanien a Espanya.

Notícies relacionades

Per la seva part, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va assenyalar dilluns que hi havia "un nombre important" de mitjans treballant en la recerca de Tundidor.

Les tasques de recerca han comptat amb mig centenar de membres de grups especialitzats de socorristes, propietaris de canoes del sector i guies turístics que recolzen amb recorreguts en caiac.