ANUNCI

Trump inclou a la llista terrorista la Guàrdia Revolucionària iraniana

Segons el president dels EUA, aquesta força "participa, finança i promou el terrorisme"

zentauroepp47667345 file   in this sept  21  2016 file photo  iran s revolutiona190408165626

zentauroepp47667345 file in this sept 21 2016 file photo iran s revolutiona190408165626 / Ebrahim Noroozi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUA, Donald Trump, ha anunciat aquest dilluns la seva decisió d’incloure a la llista d’organitzacions terroristesla Guàrdia Revolucionària iraniana. Es tracta de la primera vegada que Washington pren aquesta dràstica mesura contra els militars d’un altre país.

"Aquest pas sense precedents (...) reconeix la realitat que l’Iran no només és un Estat patrocinador del terrorisme, sinó també que l’IRGC (sigles en anglès de la Guàrdia Revolucionària), participa, finança i promou el terrorisme com una eina estatal”, ha afirmat Trump en un comunicat.

Aquesta mesura permetrà als Estats Units incrementar la pressió contra l’Iran, una de les bèsties negres de l’Administració Trump.

La força Qods, unitat d’elit de la Guàrdia Revolucionària, també quedarà afectada per aquesta decisió. Aquesta força és una branca externa que recolza les forces aliades de l’Iran al Pròxim Orient, com les tropes del president sirià, Bashar-al-Assad o a Hezbollah al Líban.

Més pressió

Notícies relacionades

Segons Trump, aquesta mesura "augmentarà significativament l’escala i l’abast" de la "pressió contra el règim iranià". "Si vostè fa negocis amb la Guàrdia Revolucionària, finança el terrorisme", ha afegit el mandatari nord-americà.

La Guàrdia Revolucionària va ser fundada per l’aiatol·là Khomeini el 1979 per protegir el nou sistema teocràtic i avui dia és el cos militar més important de l’Iran, ja que exerceix un control determinant en amplis sectors econòmics del país.