ELECCIONS A TURQUIA

Erdogan diu que les eleccions a Istanbul van ser un "crim organitzat"

L'AKP, partit del mandatari, va perdre l'alcaldia i impugnarà el resultat

zentauroepp47593717 erdogan190401093808

zentauroepp47593717 erdogan190401093808 / BULENT KILIC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Turquia, l’islamista Recep Tayyip Erdogan, ha qualificat de "frau" i de "crim organitzat" les eleccions municipals a Istanbul del passat 31 de març, i ha assegurat que el seu partit impugnarà, fins i tot per via judicial, el resultat provisional, pel qual el seu partit hauria perdut l’alcaldia.

"Hem comprovat que hi va haver irregularitats a tot arreu. És un crim organitzat", va dir Erdogan en roda de premsa, moments abans de sortir en viatge oficial a Rússia.

"S’està demostrant on i com s’ha comès el frau, per haver registrat direccions (de votants) en terrenys erms, en camps; prendrem mesures en tot això", va dir el mandatari.

"Amb un cens de 10 milions de votants a Istanbul i una diferència de 13.000 o 14.000 vots, ningú pot dir que hagi guanyat", va afegirErdogan, amb referència als resultats preliminars, que donen la victòria al socialdemòcrata CHP, davant l’islamista AKP, fundat i presidit per ell.

El resultat provisional, que ha sigut impugnat pel Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP), donava al Partit Republicà del Poble (CHP) un avantatge de 23.000 vots.

Notícies relacionades

L’AKP encara té l’opció de sol·licitar un recompte de tots els vots i Erdogan va anunciar que, a més, sol·licitarà una investigació judicial per aclarir les suposades irregularitats.

Erdogan va marxar d’Istanbul poc després de les 7.30 h GMT per reunir-se a Moscou amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, amb qui parlarà sobre afers bilaterals, però també sobre la situació a Síria, segons va anunciar a la roda de premsa.

Temes:

Turquia