CATÀSTROFE NATURAL

Les inundacions a l'Iran deixen 70 morts i més de 500 ferits

El president iranià, Hassan Rouhani, atribueix a les sancions econòmiques dels Estats Units la falta d'ajuda humanitària

zentauroepp47630744 iran inundacion190405124525

zentauroepp47630744 iran inundacion190405124525 / Tasnim News Agency

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Almenys 70 persones han mort i 791 han resultat ferides des del començament fa dues setmanes d’unes inundacions sense precedents a l’Iran, segons les últimes dades facilitades pels serveis d’emergència del país.

El director d’Emergències, Pir Hossein Kolivand, ha explicat que 45 dels ferits  continuen hospitalitzats i que les principals províncies que estan en alerta són les occidentals de Khuzestan i Lorestan.

A aquestes regions, en concret a les localitats de Pol-e Dokthar Mamulan, al sud de Lorestan, limitant amb Khuzestan i dedicades a l’agricultura  i la ramaderia, s’ha enviat un quart equip d’operacions especials d’emergència des de Teheran. Aquest equip està integrat per ambulàncies i metges d’emergències, mentre que a Pol-e Dokthar els Guardians de la Revolució han aixecat un hospital de campanya.

Kolivand ha assenyalat que, com que no hi ha accés terrestre a aquestes zones, s’està subministrant l’ajuda via aèria als equips desplegats sobre el terreny. El responsable dels serveis d’emergències ha informat, a més, que estan treballant per impedir que les inundacions provoquin el contagi d’infeccions, del qual encara no se n’ha registrat cap brot al país, segons ha afegit Kolivand. I ha afegit que també s’està donant especial importància a la presència de psicòlegs a les zones afectades per recolzar els damnificats.

Rius desbordats

El president del Parlament iranià, Ali Larijan, va prometre dijous passat que les autoritats pagaran indemnitzacions a les poblacions damnificades, tant per la pèrdua de les cases com la dels cultius  ramats. Larijan ha destacat que les principals causes de les inundacions van ser que els rius es van desbordar a causa que no havien sigut dragats a temps, i que algunes construccions s’havien realitzat molt a prop dels cursos.

Les recents inundacions han forçat l’evacuació  de centenars de poblacions i desenes de milers de persones en almenys 25 de les 31 províncies de l’Iran, i han fet malbé desenes de carreteres i ponts, provocant pèrdues milionàries.

Les províncies més afectades han sigut Khuzestan i Lorestan, a l’oest; Golestan i Mazandaran, al nord; i Fars, al sud.

Notícies relacionades

En aquesta última regió, 21 persones van morir i 164 van resultar ferides a causa d’una riuada a la ciutat de Xiraz els passats 25 i 26 de març.

El president iranià, Hassan Rouhani, va acusar dimecres passat els Estats Units d’impedir amb les seves sancions econòmiques l’arribada a l’Iran d’ajuda humanitària per alleujar la crisi causada per les inundacions, cosa que va qualificar de "crim sense precedents".

Temes:

Inundacions Iran