CONFLICTE ARABOISRAELIÀ

Gaza llança un nou coet contra Israel enmig de l'escalada de tensió

L'Exèrcit israelià respon a l'atac amb bombardejos i la treva pactada queda en paper mullat

zentauroepp47520609 fuego en gaza190327092842

zentauroepp47520609 fuego en gaza190327092842 / SAID KHATIB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les milícies palestines a Gaza han llançat un nou coet contra Israel aquesta matinada, interceptat per l’escut antimíssils israelià, en una nova violació de la treva intervinguda per Egipte que es va mantenir durant tot dimarts amb incidents puntuals.

Cap a les quatre de la matinada (02.00 GMT), les alarmes antiaèries han saltat a la zona industrial d’Ashkelon, i els residents han corregut cap als refugis.

Poc després, l’Exèrcit israelià anunciava que "es va identificar un llançament des de la Franja de Gaza contra territori israelià, que va ser interceptat per la Cúpula de Ferro."

Abans d’aquest atac, l’Exèrcit  va efectuar un bombardeig en resposta al llançament d’un altre coet a primera hora de la nit i a l’entrada d’un grup de joves al seu territori, que va trencar el reixat de seguretat i va calar foc a una xarxa de camuflatge d’un lloc militar. Com a represàlia, avions de combat van atacar després de les tres de la matinada "diversos objectius terroristes al sud de laFranja de Gaza i en un complex militar de Hamas a Rafah", a la frontera amb Egipte.

L’Exèrcit va advertir en una nota que consideraHamas, que governa ‘de facto’ a l’enclavament, responsable de tota l’activitat que procedeixi d’ell, i va assegurar que està preparat per a "diversos escenaris i intensificarà la seva activitat si és necessari".

Notícies relacionades

L’escalada  va començar dilluns a la matinada, quan milicians van llançar un coet que va destrossar una vivenda civil al centre d’Israel i va ferir set dels seus ocupants, entre els quals una dona d’uns 60 anys, i tres menors, el més petit d’un any i mig. Hores després, Israel atacava mig centenar d’objectius militars i les milícies van llançar desenes de coets i projectils de morter (al voltant de vuitanta segons fonts policials).

Aquest repunt de tensió entre Israel i les milícies palestines és el vuitè des de començaments d’any.