CRISI ALGERIANA

El principal partit aliat de Bouteflika s'afegeix a la petició de dimissió

El cap de l'Exèrcit, un dels homes més fidels del president, va demanar la sortida del president

zentauroepp47513447 bouteflika190327103615

zentauroepp47513447 bouteflika190327103615 / Sidali Djarboub

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agrupació Nacional per la Democràcia (RND), el principal aliat del partit Front d’Alliberament Nacional (FLN) d’Abdelaziz Bouteflika, ha demanat la renúncia del president algerià, debilitat per la malaltia i qüestionat pel carrer.

La petició es produeix un dia després que el cap de l’Exèrcit algerià, un dels homes més lleials al mandatari, sol·licités la inhabilitació del lídercap de l’Exèrcit algerià.

En un comunicat firmat pel secretari general del RND,l’ex primer ministre Ahmed Ouyahia, "recomana la renúncia del president de la República [...] per facilitar el període transició".

En un discurs durant una visita oficial a la localitat central d’Ouargla,l’alt comandamentde l’Exèrcit Gaïd Salah, va apostar per aplicar l’article 102 de la Constitució com des de fa un mes demana el poble algerià al carrer.

Notícies relacionades

“La situació al nostre país està marcada aquests dies per marxes populars pacífiques, organitzades a tot el territori nacional, que exigeixen canvis polítics”, va explicar l’oficial, la mà dretade Bouteflika des que aquest va accedir al poder el 1999. Es tracta d’unes protestes que, encara que siguin pacífiques, “podrien ser explotades per parts hostils i malintencionades, tant a l’interior com a l’exterior del país, per intentar trencar la seva estabilitat”, va argumentar.

Per això "i per evitar a la nostra nació qualsevol situació incerta, és deure de tothom treballar amb patriotisme i sacrifici i privilegiar els interessos suprems del país per trobar, en el futur immediat, una solució per resoldre la crisi", va afegir.

Temes:

Algèria