CONFLICTE PALESTINO-ISRAELIÀ

Un coet llançat des de Gaza fereix set israelians

El primer ministre, Benjamin Netanyahu, avança la seva tornada dels EUA

gaza / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un coet llançat des de la Franja de Gaza ha impactat dilluns a la matinada en una vivenda a la comunitat de Mishmeret, a la regió central d’Israel, i ha causat set ferits, segons fonts policials i sanitàries. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha anticipat la seva tornada dels EUA per gestionar la crisi.

“La vivenda va quedar danyada i, com a resultat de l’impacte, es va declarar un incendi”, va informar un portaveu policial. El servei d’emergències Estrella de David Roja ha informat de “set residents ferits, inclosa una dona de 70 anys ferida lleu, amb cremades i ferides de metralla, una altra dona de 30 anys lleu amb ferides de metralla a la cama, i cinc ferits més, entre ells una nena de 12 anys i dos nens, un d’un any i mig i l’altre de 3”.

Els equips d’emergència també van atendre diverses persones que van patir atacs d’ansietat i ferides lleus al córrer cap als refugis.

Tensió en augment

L’Exèrcit israelià va informar de l’esclat de sirenes antiaèries a la zona de Sharon i el Consell Regional de la Vall de Hefer  va confirmar que s’havia identificat el llançament d’un coet des de la franja palestina, governada de facto pelmoviment islamista Hamàs i on la tensió ha augmentat en les últimes setmanes.

Ahir, les sirenes es van activar a diverses localitats israelianes adjacents a l’enclavament palestí, pel llançament de  300 granades de terrabastall i explosius contra el reixat de separació per part de joves palestins integrats a les denominades “unitats de confusió nocturna”, emmarcades en les Marxes del Retorn.

Notícies relacionades

Un palestí va morir i tres més van resultar ferits per foc israelià en els disturbis de dissabte passat a la nit, segons fonts del Ministeri de Sanitat Palestí.

El dissabte 30 pròxim, els palestins de Gaza celebraran la denominada “marxa del milió”, per commemorar que es compleix un any del començament de les Marxes del Retorn, que demanen el final del bloqueig i el dret a la tornada dels refugiats palestins.