FINAL DEL RUSSIAGATE

Rússia galleja al descartar-se la col·lusió amb Trump en les eleccions dels EUA

Els mitjans progovernamentals russos informen amb alegria del resultat de l''informe Mueller'

Alguns senadors demanen millorar les relacions bilaterals amb Washington i "començar de zero"

zentauroepp47036035 russian president vladimir putin delivers a state of the nat190220200643

zentauroepp47036035 russian president vladimir putin delivers a state of the nat190220200643 / Alexander Zemlianichenko

2
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Periodista

Especialista en països de l'antiga Unió soviètica i el món àrab-islàmic.

ver +

Per enèsima vegada, el portaveu del KremlinDmitri Peskov, ha rebutjat de pla que el seu país hagi sigut el responsable d’alguna campanya d’ingerència en les presidencials nord-americanes del 2016, després de conèixer-se els resultats de l’informe del fiscal especial Robert Mueller sobre la possible col·lusió, ja refutada, de l’equip del president nord-americà Donald Trump amb agents russos. "La nostra posició de principis és coneguda; el nostre país mai ha interferit en els assumptes interns de cap altre país, incloent-hi els EUA", ha destacat el portaveu presidencial rus, Dmitri Peskov

El portaveu no ha volgut entrar en particularitats sobre el contingut del document i s’ha escudat dient que no havia sigut publicat. "No hem vist l’informe i no podem comentar en detall res", ha continuat Peskov, que ha aprofitat l’ocasió per qualificar les acusacions d’"insubstancials". Per la seva banda, el Ministeri d’Exteriors rus ha denunciat en un comunicat l’"esforç colossal" i "els diners del contribuent" per "desmentir aquesta falsificació evident".   

Menys circumspectes i, fins i tot, amb indissimulada alegria han rebut la notícia alguns parlamentaris de les formacions oficialistes i també els mitjans de comunicació progovernamentals. "Els resultats de la investigació Mueller són una vergonya per als EUA i la seva elit política", ha valorat en el seu compte de Twitter el senador Alekséi Pushkov. "Totes les acusacions se les han inventat", ha continuat. Alguns d’ells, com el també senador Konstantin Kossachev, han advocat perquè els dos països reprenguin les seves relacions danyades i "comencin de zero".

Notícies relacionades

Mitjans com RIA Nóvosti han començat a airejar, en to jocós, la possibilitat que després delRussiagate  vingui l’Ucraniagate, una teoria conspiradora que suggereix que va ser el Govern de Kíev el que va intervenir en els comicis del 2016 a favor de Hillary Clinton, una cosa que va esmentar fins i tot el mateix Trump en un tuit. 

Més realista, el diputat Leónid Slutsky ha valorat que les conclusions de l’informe Mueller són "una rehabilitació del president Trump", tot i que ha considerat com a "poc probable" que això impliqui "un canvi en el diàleg entre Rússia i els EUA".