INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Troben cadmi en el cadàver de la model testimoni en un cas contra Berlusconi

La fiscalia investiga si Imane Fadil, de 34 anys, va ser enverinada

zentauroepp47376574 files  in this file photo taken on april 16  2012  moroccan 190319095230

zentauroepp47376574 files in this file photo taken on april 16 2012 moroccan 190319095230 / OLIVIER MORIN

2
Es llegeix en minuts
Montse Martínez

Un misteri recorre Itàlia. De què ha mort la model marroquina Imane Fadil, testimoni que va posar contra les cordesl’ex primer ministre Silvio Berlusconi quan va explicar, sense escatimar detalls, com eren les festes “bunga bunga” del mandatari amb noies menors a la seva immensa mansió propera a Milà. Tot un seguit d’experiències escabroses que ara la model estava recopilant en un llibre.

Davant de l’absència d’un motiu clar que expliqués el deteriorament fulminant de l’estat de salut d’Imane Fadil, l’hospital Humanitas de Milà, on va morir l’1 de març, va enviar a analitzar restes de líquids biològics com ara sang i orina. Els resultats van apuntar nivells molt per sobre del normal de metalls com ara cadmi, antimoni, crom i molibdè. Substàncies perilloses en dosis altes. Concretament, l’antimoni era present amb un valor gairebé tres vegades superior al normal i el cadmi, gairebé set vegades per sobre.

A l’espera del resultat de l’autòpsia, el fiscal de Milà, Francesco Greco, ha obert una investigació per “homicidi voluntari”, però, en paral·lel, manté la prudència a l’assegurar que “no es descarta una mort per causa natural, tot i que els exàmens realitzats no han evidenciat patologies”.

"Un llarg sofriment"

Del que sí que ha deixat constància el fiscal és que la dona, que es va trobar malament al gener mentre era a casa d’un amic, va morir“després d’un llarg patiment”. Va patir forts dolors a l’abdomen i coïssor.

L’advocat de la model, Paolo Savesi, ha anat més enllà a l’assegurar que Fadil li havia expressat en nombroses ocasions el seu temor de ser enverinada.

Mitjans locals italians han donat compte que la presència d’aquestes substàncies en tan alta dosi obligarà l’equip mèdic que portarà a terme l’autòpsia a portar un equipament especial per protegir-se de possibles radiacions.

Notícies relacionades

La model marroquina va ser testimoni en el conegut com a 'cas Ruby', que va arrencar l’any 2011 en el Tribunal Penal de Milà contra Berlusconi per suposat abús de poder i incitació a la prostitució de menors. Ruby era el sobrenom de la jove marroquina Karima el-Marough, que va mantenir relacions sexuals amb Berlusconi quan encara no havia complert 18 anys.

Absolt

‘Il Cavaliere’ va ser condemnat el 24 de juny del 2013 a set anys de presó i a la inhabilitació perpètua per a l’exercici d’un càrrec públic, però un any després el Tribunal d’Apel·lacions de Milà el va absoldre d’aquests delictes d’abús de poder i incitació a la prostitució de menors. El 2015, el Suprem italià va confirmar l’absolució, al mostrar que estava d’acord amb la decisió del Tribunal d’Apel·lació, que va determinar que Berlusconi no tenia per què saber que la jove era menor d’edat.