Anar al contingut

SECTOR AERONÀUTIC

Rússia se suma a la prohibició del Boeing 737 MAX en el seu espai aeri

L'autoritat aèria russa s'afegeix a la decisió dels EUA, la Xina i la UE

Rússia se suma a la prohibició del Boeing 737 MAX en el seu espai aeri

JASON REDMOND

Rússia s’afegeix a la tendència global i prohibeix el vol del Boeing 737MAX en el seu espai aeri. Primer van ser la Xina, França, el Regne Unit, Alemanya, Irlanda, Àustria i Holanda. Més tard van claudicar els Estats Units i la Unió Europea. I ara, Rússia

El degoteig de vetos a aquest model d’avió es produeix després que un Boeing 737 MAX 8 de la companyia Ethiopian Airlines amb destinació Nairobi (Kenya) s’estavellés diumenge al sud-est d’Addis Abeba poc després d’enlairar-se, amb un balanç de morts de 157 passatgers i membres de la tripulació. 

Les víctimes de l’accident eren de 35 nacionalitats diferents, segons xifres preliminars de la companyia, entre elles 32 kenyans, 18 canadencs, 9 etíops, 8 italians, 8 xinesos, 8 nord-americans, 7 francesos, 7 britànics, 6 egipcis, 5 alemanys i 4 indis. També, dos espanyols, un català que viatjava per negocis i una gallega vinculada al sector de la cooperació.

L’Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) va decidir suspendre tots els vols dels aparells MAX 8 i MAX 9 que surtin, arribin o viatgin a l’interior de la Unió Europea, qualsevol que sigui l’origen dels operadors, europeus o de tercers països.