El Parlament britànic rebutja un 'brexit' sense acord.

Els comuns sol·licitaran aquest dijous un ajornament

abertran47321699 a handout photograph released by the uk parliament shows bri190312203653

abertran47321699 a handout photograph released by the uk parliament shows bri190312203653 / JESSICA TAYLOR

1
Es llegeix en minuts

La Cambra dels Comuns britànica ha votat aquest dimecres per 312 vots a favor i 308 en contra una esmena que descarta un ‘brexit’ sense acord, és a dir la sortida desordenada del Regne Unit de la Unió Europea. Després d’aquesta votació, el Parlament votarà una altra resolució que demana un ajornament del ‘brexit’, que en principi s’hauria de materialitzar el pròxim 29 de març. 

Notícies relacionades

La sortida del Regne Unit de la UE es troba en aquests moments en un atzucac. El Parlament rebutja una sortida sense acord, però rebutja també l’acord aconseguit per la primera ministra britànica, Theresa May, i la Unió Europea.  Per segona vegada, els comuns britànics van tombar dimarts el pacte.

Per sortir d’aquest atzucac, el Parlament votarà avui a favor de demanar l’ajornament, cosa que haurà de ser estudiada la setmana que ve en una cimera pels vint-i-set socis europeus. Sobre això, el negociador en cap de la UE per al ‘brexit’, Michel Barnier, es va preguntar “per a què” serviria retardar la data de la sortida del Regne Unit de la UE.