indignació al país

Absolts dos acusats de violació a Itàlia perquè la víctima era lletja i masculina

El Tribunal d'Apel·lació d'Ancona, integrat per tres jutges, ha anul·lat la condemna a 5 i 3 anys de presó que s'havia dictat anteriorment per als dos acusats d'haver drogat i violat una noia de 22 anys

zentauroepp24211240 generico jueces juez mazo tribunal  foto 123190206144158

zentauroepp24211240 generico jueces juez mazo tribunal foto 123190206144158

1
Es llegeix en minuts
Efe / Roma

Massa masculina, lletja i poc atractiva per ser violada: amb aquests arguments un tribunal italià ha absolt en apel·laciódos joves condemnats en primer grau per violar una noia peruana, un cas que ha causat indignació al país. El Ministeri de Justícia d’Itàlia ha anunciat aquest dimarts que examinarà la sentència del tribunal d’apel·lació d’Ancona (al centre del país) que va anul·lar la condemna a 5 i 3 anys de presó per als dos acusats per haver drogat i violat una noia de 22 anys. Els fets es remunten al 2015 i tant la víctima com els dos acusats són de nacionalitat peruana.

El tribunal de primera instància va condemnar els dos acusats, un d’ells com a còmplice, però el 2017 el tribunal d’apel·lació d’Ancona, integrat per tres dones, els va absoldre fent seus els arguments dels presumptes abusadors; que la noia tenia un aspecte molt masculí, que era lletja i que no els agradava gens, fins al punt que el presumpte autor de la violació la tenia registrada en el seu telèfon amb el nom de "viking". La polèmica sentència va ser anul·lada aquest dimarts en cassació i el procés d’apel·lació s’haurà de celebrar de nou a la ciutat de Perusa.

Indignació a Itàlia

El cas ha provocat la indignació de col·lectius feministes, que aquest dimarts van organitzar un 'flashmob' davant de la seu del Tribunal d’Apel·lació. "Tremoleu, tremoleu, les bruixes estan de tornada", cridaven els manifestants, que portaven cartells amb missatges com a "vergonya, indignació, la magistratura necessita formació".

Notícies relacionades

La protesta estava organitzada per la xarxa feminista Rebels Network i altres organitzacions de defensa dels drets humans, que critiquen el llenguatge utilitzat en les motivacions de la sentència que va absoldre els condemnats. "Aquestes paraules constitueixen un nou afront per a la víctima. No tenen res a veure amb la recerca de la veritat", ha dit Luisa Rizzitelli de Rebels Network.

Per al fiscal general d’Ancona, Sergio Sottani, que va impugnar la sentència, s’ha d’evitar que "les paraules que s’utilitzen puguin constituir una forma més de violència contra les dones". I va rebutjar que "la falta d’atracció sexual del presumpte violador per la víctima pugui representar un element en recolzament de la falta de responsabilitat". 

Temes:

Itàlia Roma