BATUDA INTERNACIONAL

Una macrooperació contra el tràfic d'armes a l'Amèrica Llatina deixa 560 detinguts

zentauroepp1933368 colombian rebels walk in their jungle camp in the antioquia 190311123926

zentauroepp1933368 colombian rebels walk in their jungle camp in the antioquia 190311123926 / ALBEIRO LOPERA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una batuda a vuit països de l’Amèrica Llatina  ha portat a la massiva detenció de 560 persones implicades en tràfic d’armes, entre les quals es troba un sospitós de proveir d’armes la guerrilla colombiana del’Exèrcit d’Alliberament Nacional (ELN), segons ha anunciat laInterpol. L’operació s’ha dut a terme per part de policies de diversos països.

Durant l’operació s’ha requisat un total de 857 armes de foc, inclosos dos rifles d’assalt AK47 a Costa Rica, prop de 40.000 bales, 20 granades i diversos uniformes policials i militars. Per a aquesta macrooperació es va mobilitzar policies mexicans que han treballat a Colòmbia durant una setmana a finals de febrer.

Proveïment de l’ELN 

Notícies relacionades

Entre les detencions, l’Agència de Cooperació Policial Internacional (Interpol) destaca la de ‘Zeus o mono’ (Zeus el mico), sobrenom amb què es coneix el líder del tràfic transfronterer que subministrava armament a la guerrilla colombiana de l’ELN. El sospitós va ser interceptat mentre intentava creuar il·legalment de Guatemala a Hondures abans de ser tornat a les autoritats colombianes.

També es va produir la detenció d’un hondureny que tenia una ordre d’arrest internacional. La Interpol ha declarat que aquesta operació és un pas important en el desmantellament d’aquestes xarxes de tràfic d’armes. 

Temes:

Colòmbia Mèxic