ALARMA AL REGNE UNIT

Detingut un jove de 18 anys per la mort de l'espanyol apunyalat a Londres

La víctima i el sospitós es coneixien, segons els investigadors

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Metropolitana de Londres ha anunciat aquest divendres la detenció d’un jove de 18 anys per la seva presumpta relació amb la mort del ciutadà espanyol mort a la capital britànicamort del ciutadà espanyol mort  després de ser apunyalat dimecres albarri londinenc de Leyton.

El jove va ser arrestat aquest dijous com a sospitós d’assassinat i està sota custòdia policial en una comissaria del centre de Londres, segons un comunicat de Scotland Yard.

La víctima de l’apunyalament mortal ha sigut identificada com David Steven Martínez-Valencia, de 26 anys, amb doble nacionalitat espanyola i colombiana.

En ple carrer

En el seu comunicat confirmant la mort, la Policia Metropolitana va indicar que l’esdeveniment va tenir lloc al carrer Birkbeck Road entorn de les 16.30 hores (hora local) i va agregar que la víctima va ser atesa pels equips d’emergència i va morir uns 40 minuts després al lloc. El consolat d’Espanya a Londres està en contacte amb la família del mort i amb la Policia de la ciutat, que és la responsable de la investigació.

La Policia va ressaltar dijous que “en aquesta primera fase (de la investigació) es creu que l’atac va tenir lloc en una residència propera”. “La víctima va abandonar l’escena abans de caure al carrer. Es creu que la víctima i el sospitós es coneixien”, va manifestar Scotland Yard, abans d’apuntar que “no es creu que l’incident estigui relacionat amb un incident entre bandes”.

Augment de violència

L’esdeveniment ha tingut lloc enmig de l’augment de les pressions sobre la primera ministra, Theresa May, pelcreixent nombre d’apunyalaments i atacs amb armes blanques al país.

Notícies relacionades

Durant el cap de setmanavan morir dos menors en incidents similars–una adolescent va ser apunyalada per l’esquena en un parc a Londres i un jove de 17 anys va ser apunyalat en una localitat propera a Manchester–, cosa que va elevar a 24 el nombre de morts des de començament d’any en atacs d’aquest tipus.

Entre el març del 2017 i el març del 2018 hi va haver 285 homicidis amb arma blanca, la xifra més alta des que es va iniciar el registre d’aquest tipus de successos el 1946, segons dades recollides per l’agència de notícies Reuters.

Temes:

Assassinats