IGUALTAT DE GÈNERE

"No obliguin les dones que són felices sent dones a ser homes"

Discutida intervenció del diputat Stanislaw Zoltek en el debat d'un estudi sobre gènere i pressupostos

9a64d6da-bed6-44e7-b65b-31ac1f5f265e / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un dia abans de la celebració del Dia de la Dona, una intervenció del’eurodiputat polonès Stanislaw Zoltek, líder de la Nova Dreta, ha tornat a evidenciar el llarg camí per recórrer en matèria d’igualtat.

Notícies relacionades

"Crec que obligar totes les dones a exercir la funció dels homes i que els homes facin el que haurien de fer les dones no ajuda cap sexe, jo prefereixo la situació en la qual les dones són dones i els homes són homes. Si volen canviar de sexe, doncs molt bé, em sembla just però no obliguin les dones que són felices sent dones a ser homes"

La intervenció s’ha produït en el marc del debat d’un estudi sobre gènere i pressupost presentat perl’eurodiputada socialista Eider Gardiazabal. Va ser la mateixa eurodiputada la que va donar la rèplica al seu col·lega polonès: "En cap cas una dona vol reemplaçar el la feina d’un home ni un home el d’una dona, perquè, per començar, aquí no hi ha feines d’homes i feines de dones; el que estem fent és defensar la igualtat d’oportunitats de les dones i dels homes".