DESASTRE NATURAL

Forts tornados deixen almenys 23 morts a Alabama

Més de 42.000 llars han quedat afectades per talls en l'electricitat

axk57exqbowt4186j0x9l61100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Almenys 23 persones han mort per dos tornados a l’estat d’Alabama, als Estats Units, va informar el xèrif Jay Jones, del comtat de Lee, que va ser citat per mitjans de comunicació locals.

Jones va precisar que 12 d’aquestes morts es van produir en les proximitats de la població d’Opelika, al comtat de Lee. "Tenim una àrea bastant important de danys", va dir Jones a la cadena de televisió CNN. El responsable va agregar que un nombre indeterminat de ferits greus han sigut traslladats a hospitals. D’acord amb el Servei Nacional Meteorològic, una desena de tornados van tocar diumenge a la tarda els estats d’Alabama i Geòrgia.

Estat d’Emergència

Notícies relacionades

El canal del temps va apuntar en la seva pàgina web que més de 42.000 llars i negocis van patir talls del corrent elèctric als dos estats. Segons aquesta font, la jornada va ser la més mortífera pels tornados als Estats Units des del 22 de gener del 2017, quan 16 persones van perdre la vida per les condicions climatològiques al sud de Geòrgia.

La governadora d’Alabama, Kay Ivey, va anunciar a Twitter: "A causa del clima sever i els tornados avui, he estèsl’Estat d’Emergència emès el 23 de febrer a tot l’estat". En aquesta data la governadora va declarar aquesta situació per a alguns comtats d’Alabama per les inundacions ocasionades per les fortes pluges. Ivey va agregar en un altre tuit que els equips de rescat estan treballant ràpid per oferir assistència als damnificats.