Kim Jong-un arriba al Vietnam per a la seva segona cimera amb Donald Trump

L'objectiu de la trobada és donar un impuls al procés de desnuclearització del país asiàtic

kim / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EFE

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, va arribar aquest dilluns, envoltat d’un important dispositiu de seguretat, al Vietnam, on, a partir de dimecres, celebrarà la seva segona cimera amb el president dels EUA, Donald Trump.

El tren blindat en què ha viatjat Kim des de Pyongyang va travessar la frontera que separa la Xina del país indoxinès i es va aturar a l’estació de Dong Dang, on el mandatari va pujar a un automòbil per desplaçar-se fins a Hanoi, escenari de la cimera.

L’accés a l’estació es va restringir i la comitiva que el va rebre constava principalment de funcionaris nord-coreans, com el seu cap de gabinet, Kim Chang-son, i el cap de les converses preparatòries amb els EUA, Kim Hyo-chol. El mariscal nord-coreà, vestit amb l’uniforme Mao de color negre, s’ha mostrat somrient i ha saludat des de la distància el grup congregat a l’andana abans de pujar a l’automòbil que el transporta a la capital vietnamita.

S’espera que el comboi que porta Kim per carretera, tancada completament al trànsit per motius de seguretat, trigui unes quantes hores a arribar a Hanoi.

Notícies relacionades

El líder nord-coreà haurà cobert un recorregut d’uns 4.500 quilòmetres des que va partir de Pyongyang després de travessar tota la Xina fins a la seva arribada a Hanoi.

S’espera que aquesta segona cita amb Trump serveixi per donar un impuls al procés de desnuclearització del règim que tots dos van tractar en la seva primera cimera de Singapur l’any passat i que amb prou feines ha avançat per la falta d’un full de ruta.