Vera Jourová, titular del ram

La Unió Europea: la Justícia espanyola "resistirà la pressió" de la causa del procés

La comissària ha dit que la divisió d'opinions que hi haurà sobre la sentència és el "destí" del poder judicial

44291002 601

44291002 601 / BARBARA GINDL (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La comissària europea de Justícia, Vera Jourová, ha considerat aquest dijous que el Tribunal Suprem podrà "resistir la pressió" que comporta el judici pel procésa Espanya, i ha reiterat la seva confiança en el sistema judicial i l’ordre constitucional espanyol davant l’inici d’aquesta causa.

En una trobada amb un grup de mitjans, la comissària ha considerat que la divisió d’opinions que hi haurà sobre la futura sentència d’aquest judici és part del"destí" inevitable del poder judicial, i ha dit que és feina de jutges i funcionaris de Justícia decidir en temes que en ocasions són "divisoris".

"Crec que els jutjats resistiran la pressió", ha afirmat la comissària txeca, que ha explicat que està seguint l’inici del procés a través dels mitjans de comunicació.

Notícies relacionades

Jourová ha rebutjat, a més, que el judici s’hagi convertit en "un desafiament per a la democràcia a Europa", tal com han afirmat el president de la Generalitat, Quim Torra, o l’expresident català Carles Puigdemont, i ha recalcat que es tracta d’un tema que s’ha de resoldre a escala nacional i "basant-se en la llei".

El passat 12 de febrer, el dia de l’inici del judici, el vicepresident de la Comissió Europea per a l’Euro, Jyrki Katainen, ja va traslladar la seva plena confiança en el "sistema legal" i l’"ordre constitucional" d’Espanya, en la mateixa línia que l’Executiu comunitari ha mantingut des de l’inici del desafiament independentista.